Ανακοίνωση του Support Earth για το χειμερινό “lockdown” 2020

«Και τι δεν κάνατε για να με θάψετε

όμως ξεχάσατε πως ήμουν σπόρος» Ν. Χριστιανόπουλος

Όλες και όλοι εμείς στο Support Earth ήμασταν έτοιμοι να ανακοινώσουμε την επόμενή μας δράση λίγο πριν συνειδητοποιήσουμε πως οδηγούμαστε σε ένα νέο lockdown και με χειρότερες συνθήκες από πέρυσι. Η ιδεολογική εμμονή της κυβέρνησης εδώ και τόσους μήνες να μην χρηματοδοτήσει τα νοσοκομεία, να μην προσλάβει γιατρούς και δασκάλους, να μην προβεί σε καμία ενέργεια προετοιμασίας των δημόσιων δομών για τον χειμώνα, μας οδηγεί τώρα σε μια εξαναγκαστική συνθήκη κοινωνικής απομόνωσης που βιώνεται πολύ περισσότερο σαν απολυταρχισμός και οικονομική καταστροφή παρά σαν κρατική προστασία της υγείας μας.Το κάλεσμα για την εκδήλωση που ετοιμάζαμε θα ανακοινωνόταν στα social media σε λίγες ώρες. Μια φθινοπωρινή δημόσια μάζωξη συλλογής, επεξεργασίας σπόρων και ομαδικής σποράς, προσφορά στη γη και τα καμένα δάση, μια συλλογική προσπάθεια να δώσουμε ζωή σε τόπους γύρω από την Αθήνα που βασανίζονται από την αισχροκέρδεια των μεγάλων επιχειρήσεων, τις καλοκαιρινές φωτιές, τα τσιμέντα των ανεμογεννητριών και των εργολάβων.

Η μέθοδος που θα χρησιμοποιούσαμε βασίζεται στην ταυτόχρονη σπορά δασικών & καρποφόρων δέντρων, θάμνων, φυτών, λαχανικών και δημητριακών και ονομάζεται μέθοδος Φουκουόκα (Fukuoka). Στόχος μας είναι να διευκολύνουμε όσο μπορούμε τη διαδικασία βλάστησης, δημιουργώντας γόνιμο έδαφος και αφήνοντας στη συνέχεια τη φύση να κάνει τη δουλειά της!Δυστυχώς, για ακόμη μία φορά, λόγω πολιτικής βούλησης και ανικανότητας, λόγω συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών αντιμετωπίζουμε το μαύρο μέλλον ενός ακόμα μαζικού εγκλεισμού. Οι συνθήκες είναι χειρότερες από ποτέ και πολύς κόσμος βρίσκεται σε αδιέξοδο.

Παρόλα αυτά θα συνεχίσουμε να συζητάμε και να οργανώνουμε -ακόμα και διαδικτυακά- τις αντιστάσεις μας μαζί με όλα τα υπόλοιπα κοινωνικά κινήματα. Τις επόμενες μέρες πρόκειται να δημοσιευθεί η αναλυτική κριτική του Support Earth στο νέο ολέθριο “Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων”.

Η πρόσφατη απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής να εγκρίνει την επέκταση της χωματερής της Φυλής και την κατασκευή νέου υπερ- εργοστασίου επεξεργασίας και καύσης σκουπιδιών, όπως και τα αντίστοιχα καταστροφικάγια την υγεία μας σχέδια που υλοποιούνται στη Θεσσαλονίκη, τον Βόλο, την Ευβοια και την υπόλοιπη χώρα, δεν θα μείνουν αναπάντητα. Διαμαρτυρίες και παρεμβάσεις ετοιμάζονται παντού.Η καραντίνα δεν μπορεί και δεν πρέπει να σταματήσει τη φωνή μας!

Λόγω εποχής, η επόμενη Σπορά θα μπορεί να γίνει την Άνοιξη. Ως τότε μπορούμε όλοι και όλες να φυλάξουμε τους σπόρους της συλλογικότητας και της ομαδικής δράσης -μεταξύ άλλων- μαζεύοντας σπόρους από αυτοφυή φυτά που υπάρχουν ακόμα στους λόφους, τα πάρκα και τους δρόμους της πόλης.

Όλοι εμείς στο Support Earth συνεχίζουμε να ριζώνουμε όλο και πιο βαθιά. Ανεξαρτήτως συνθηκών και εμποδίων συνεχίζουμε να οργανωνόμαστε και να σχεδιάζουμε τα επόμενά μας βήματα.Ραντεβού στη διαδικτυακή συνέλευση της Κυριακής στις 16:30, πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα.Καλή δύναμη σε όλες και όλους μας!Η αλληλοβοήθεια, η κοινωνική αλληλεγγύη και η αγάπη θα νικήσουν το σκοτάδι του αυταρχισμού και της εκμετάλλευσης – εδώ και σε όλη τη Γη!

Support Earth

5/11/2020

https://www.facebook.com/supportearthgr