Από πού ήρθε ο κορωνοϊός, και πού θα μας πάει; Συνέντευξη με τον επιδημιολόγο Rob Wallace

Mια συνέντευξη με τον Rob Wallace, επιδημιολόγο και συγγραφέα του βιβλίου “Big Farms Make Big Flu” – πηγή: unevenearth.org.

Μετάφραση: Δημήτρης Ιωάννου

Πόσο επικίνδυνος είναι ο νέος κορονοϊός;
Εξαρτάται από το πού βρίσκεσαι στο χρονολόγιο της τοπικής εξάπλωσης του Covid-19: νωρίς, στην κορύφωσή του, αργά; Πόσο καλά ανταποκρίνεται το δημόσιο σύστημα υγείας στην περιοχή σου; Τι ηλικία έχεις; Είναι καταβεβλημένο το ανοσοποιητικό σου; Ποια είναι η κατάσταση της υγείας σου; Και για να ρωτήσω κάτι μη διαγνώσιμο: ευθυγραμμίζεται με τον ιό η ανοσογενετική σου (το γενετικό υπόβαθρο του ανοσοποιητικού σου) ή όχι;


Οπότε όλη αυτή η φασαρία για τον κορονοϊό είναι απλώς μια εκστρατεία φόβου;
Όχι, καθόλου. Σε επίπεδο πληθυσμού, ο Covid-19 παρουσίασε θνητότητα (ποσοστό θανάτων προς επιβεβαιωμένα κρούσματα) μεταξύ 2-4% κατά την έξαρσή του στη Γουχάν. Εκτός Γουχάν, η θνητότητα φαίνεται να πέφτει στο 1% ή και λιγότερο, αλλά παρουσιάζει κορυφώσεις εδώ κι εκεί, όπως στην Ιταλία και τις ΗΠΑ. Σε κάθε περίπτωση, παρουσιάζει διακύμανση που δεν μοιάζει να συγκρίνεται ούτε με τον SARS (10%), ούτε με τη γρίπη του 1918 (5-20%), ούτε με τη γρίπη των πτηνών Η5Ν1 (60%), ούτε με τον Έμπολα που έφτασε και το 90%. Αλλά απ’ την άλλη, ξεπερνά σίγουρα κατά πολύ την εποχική γρίπη που κυμαίνεται στο 0,1%. Η επικινδυνότητά του ωστόσο δεν έχει να κάνει μόνο με τη θνητότητά του, αλλά και με αυτό που αποκαλούμε διεισδυτικότητα ή επιθετικότητα: το ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού που θα προσβληθεί από τον ιό.


Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος;
Το παγκόσμιο ταξιδιωτικό δίκτυο έχει συνδεσιμότητα πρωτοφανή στην ιστορία. Χωρίς εμβόλια ή εξειδικευμένα αντιϊκά για τον συγκεκριμένο κορονοϊό, και χωρίς καμία ανοσία αγέλης σε αυτόν στην παρούσα φάση, ακόμα και μια θνητότητα που θα κυμανθεί στο 1% συνεπάγεται σημαντικό κίνδυνο. Με μια περίοδο επώασης μέχρι δύο εβδομάδες και με σημαντικές ενδείξεις μετάδοσης πριν την εκδήλωση συμπτωμάτων – πριν καταλάβει κανείς ότι έχει κολλήσει – πολύ λίγα σημεία του πλανήτη θα μείνουν ανέγγιχτα απ’ τον ιό. Αν για παράδειγμα ο Covid-19 καταγράψει 1% θνητότητα επί ενός συνόλου 4 δισεκατομμυρίων φορέων, μιλάμε για 40 εκατομμύρια νεκρούς. Ένα μικρό ποσοστό ενός μεγάλου αριθμού είναι επίσης μεγάλος αριθμός.


Αυτά είναι τρομακτικά νούμερα για έναν παθογόνο παράγοντα που είναι φαινομενικά ελάχιστα λοιμογόνος…
Σίγουρα. Και είμαστε μόλις στην αρχή της εξάπλωσης. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι πολλοί νέοι ιοί αλλάζουν συμπεριφορά κατά τη διάρκεια μιας επιδημίας. Η μολυσματικότητα, η λοιμοτοξικότητα ή και τα δύο μπορεί να μειωθούν. Απ’ την άλλη μεριά, η λοιμοτοξικότητα μπορεί να ενταθεί από επόμενες εξάρσεις. Το πρώτο κύμα της πανδημίας γρίπης την άνοιξη του 1918 ήταν σχετικά ήπιο. Αλλά το δεύτερο και το τρίτο κύμα τον επόμενο χειμώνα είχαν εκατομμύρια θύματα.


Κάποιοι αμφισβητούν τη σοβαρότητα της πανδημίας με το επιχείρημα ότι η τυπική εποχική γρίπη έχει πολύ περισσότερους ασθενείς, αλλά και νεκρούς. Τι λες γι’ αυτό;
Θα είμαι ο πρώτος που θα πανηγυρίσει αν η επιδημία αποδειχθεί “μούφα”. Αλλά η προσπάθεια να υποτιμηθεί ο Covid-19 ως πιθανός κίνδυνος με την επίκληση άλλων θανατηφόρων ασθενειών, και ιδίως της γρίπης, είναι μια ρητορική τακτική για να απαξιωθεί η παγκόσμια κινητοποίηση για τον κορονοϊό.


Οπότε λες ότι η σύγκριση με την εποχική γρίπη είναι αδόκιμη;
Η σύγκριση δύο παθογόνων σε διαφορετικά σημεία των επιδημικών τους καμπυλών δεν έχει νόημα. Ναι, η εποχική γρίπη μολύνει πολλά εκατομμύρια ανθρώπων παγκοσμίως και σκοτώνει, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, μέχρι 650.000 άτομα τον χρόνο. Ωστόσο ο Covid-19 μόλις ξεκίνησε την επιδημιολογική του διαδρομή. Και, σε αντίθεση με τη γρίπη, γι’ αυτόν δεν έχουμε ούτε εμβόλιο, ούτε ανοσία αγέλης για να καθυστερήσουμε τη διάδοσή του και να προστατεύσουμε τους ευάλωτους πληθυσμούς.


Ακόμα πάντως και αν η σύγκριση είναι παραπλανητική, και οι δύο ασθένειες οφείλονται σε ιούς της ίδιας ομάδας, τους ιούς RNA. Και οι δύο επιδρούν στην περιοχή του στόματος και του λαιμού, μερικές φορές και στους πνεύμονες, κι επίσης είναι και οι δύο ιδιαίτερα κολλητικοί.
Αυτές είναι επιφανειακές ομοιότητες που χάνουν ένα κρίσιμο κομμάτι της σύγκρισης δύο παθογόνων. Γνωρίζουμε πολλά για τη δυναμική της γρίπης, αλλά ελάχιστα για αυτήν του Covid-19 που είναι μια εξίσωση με πολλούς αγνώστους. Μάλιστα, πολλά στοιχεία για τον Covid-19 θα παραμείνουν άδηλα μέχρι η επιδημία να ολοκληρώσει τον κύκλο της. Την ίδια στιγμή, είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι το ζήτημα δεν είναι να αντιπαραβάλουμε τον Covid-19 με τη γρίπη, αλλά να τα σκεφτούμε αθροιστικά. Η ανάδυση πολλαπλών λοιμώξεων δυνάμει πανδημικών, που θα επιτίθενται στους πληθυσμούς συνδυαστικά: αυτό είναι που πρέπει να μας ανησυχεί περισσότερο από κάθε τι άλλο.


Κάνεις έρευνα πάνω στις επιδημίες και τις αιτίες τους για πολλά χρόνια. Στο βιβλίο σου Big Farms Make Big Flu επιχειρείς να συνδέσεις τις πρακτικές της βιομηχανικής αγροτικής παραγωγής, της βιολογικής γεωργίας και της ιϊκής επιδημιολογίας. Ποια είναι τα βασικά σου ευρήματα;

Ο πραγματικός κίνδυνος της κάθε νέας επιδημίας είναι η αποτυχία ή, καλύτερα, η σκόπιμη άρνηση να καταλάβουμε ότι ο Covid-19 (και ο κάθε αντίστοιχος ιός) δεν είναι ένα μεμονωμένο συμβάν. Η ολοένα αυξανόμενη εμφάνιση τέτοιων ιών συνδέεται στενά με την παραγωγή τροφίμων και την κερδοφορία των πολυεθνικών του τομέα. Όποιος θέλει να καταλάβει γιατί οι ιοί γίνονται όλο και πιο επικίνδυνοι πρέπει να ερευνήσει το βιομηχανικό αγροτικό μοντέλο και ιδίως την κτηνοτροφία. Προς το παρόν, ελάχιστες κυβερνήσεις, και ελάχιστοι επιστήμονες, μοιάζουν αποφασισμένοι να το κάνουν. Μάλλον το αντίθετο.
Όταν εμφανίζεται μια νέα επιδημία, οι κυβερνήσεις, τα ΜΜΕ, ακόμα και το μεγαλύτερο μέρος του ιατρικού κατεστημένου, εστιάζουν στην έκτακτη κατάσταση που έχουν μπροστά τους και αδιαφορούν για τις δομικές αιτίες που οδηγούν τόσο πολλούς περιθωριακούς παθογόνους παράγοντες στην ξαφνική παγκόσμια διασημότητα, τον ένα μετά τον άλλον.


Ποιος φταίει;
Ανέφερα ήδη τη αγροτοβιομηχανική παραγωγή, αλλά υπάρχει και μεγαλύτερη εικόνα. Το κεφάλαιο πρωτοστατεί στην αρπαγή γαιών στα τελευταία παρθένα δάση και στις τελευταίες μικρές καλλιέργειες του πλανήτη. Οι επενδύσεις αυτές οδηγούν στην αποψίλωση των δασών και εμμέσως στην ανάδυση νέων ασθενειών. Η λειτουργική ποικιλομορφία και πολυπλοκότητα που εκπροσωπούν αυτές οι μεγάλες εκτάσεις γης “βελτιστοποιούνται” με τέτοιο τρόπο που μέχρι πρότινος περιορισμένοι παθογόνοι παράγοντες διαχέονται στα τοπικά κοπάδια και τις ανθρώπινες κοινότητες. Με δυο λόγια, ως πρωταρχικά επίκεντρα της επιδημίας πρέπει να λογίζονται τα κέντρα του παγκόσμιου κεφαλαίου: το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη, το Χονγκ Κονγκ κ.λπ.


Για ποιες ασθένειες ισχύει αυτό;
Στο σημείο που βρισκόμαστε, δεν υπάρχουν παθογόνοι παράγοντες χωρίς το κεφάλαιο. Ακόμα και οι πιο απόμακροι επηρεάζονται. Ο Έμπολα, ο Ζίκα, οι κορονοϊοί, ο κίτρινος πυρετός, οι διάφορες γρίπες των πτηνών, ο αφρικανικός πυρετός των χοίρων είναι μερικοί από τους πολλούς παθογόνους παράγοντες που ταξιδεύουν από τις πιο απομακρυσμένες ενδοχώρες στους περιαστικούς δακτυλίους, τα περιφερειακά κέντρα, κι από κει στο παγκόσμιο ταξιδιωτικό δίκτυο. Η διαδρομή από τις νυχτερίδες του Κονγκό στους παραθεριστές του Μαϊάμι παίρνει λίγες μόνο εβδομάδες.


Ποιον ρόλο παίζουν οι πολυεθνικές εταιρείες σ’ αυτή τη διαδικασία;
Ο πλανήτης Γη είναι πλανήτης Αγρόκτημα πλέον, σε ό,τι αφορά τόσο τη βιομάζα όσο και τη χρήση γης. Σχεδόν το σύνολο του νεοφιλελεύθερου εγχειρήματος είναι οργανωμένο γύρω από τη στήριξη των προσπαθειών επιχειρήσεων που έχουν τη βάση τους στις πιο προηγμένες βιομηχανικές χώρες να κλέψουν τη γη και τους πόρους των πιο αδύναμων χωρών. Το αποτέλεσμα είναι πολλοί από τους νέους παθογόνους παράγοντες που προηγουμένως περιορίζονταν από μακραίωνα δασικά οικοσυστήματα να απελευθερώνονται, απειλώντας ολόκληρο τον κόσμο.

Πώς επηρεάζουν αυτή την εξάπλωση οι παραγωγικές μέθοδοι των αγροτοεπιχειρήσεων;
Η καπιταλιστικά οργανωμένη αγροτική παραγωγή που αντικαθιστά τα φυσικά οικολογικά συστήματα προσφέρει ακριβώς τα μέσα με τα οποία οι παθογόνοι παράγοντες εξελίσσουν τους πιο λοιμογόνους και μολυσματικούς τους φαινότυπους. Δεν θα μπορούσαμε να σχεδιάσουμε ένα καλύτερο σύστημα για την ανάπτυξη θανατηφόρων ασθενειών.


Μπορείς να το εξηγήσεις λίγο αυτό;
Η ανάπτυξη γενετικών μονοκαλλιεργειών στα οικόσιτα ζώα απομακρύνει όλες τις ανοσολογικές “ζώνες πυροπροστασίας” που θα μπορούσαν να επιβραδύνουν τη μετάδοση των ιών. Αντίθετα, τα μεγαλύτερα πληθυσμιακά μεγέθη επιταχύνουν τους ρυθμούς μετάδοσης. Τόσο μεγάλες πυκνότητες καταστέλλουν τις ανοσολογικές αντιδράσεις. Η μεγάλη διακίνηση, απαίτηση της οποιασδήποτε βιομηχανικής παραγωγής, δημιουργεί μια διαρκώς ανανεούμενη δεξαμενή ευπαθών ομάδων, που είναι το καύσιμο για την εξέλιξη της λοιμοτοξικότητας. Με άλλα λόγια, η αγροτοβιομηχανία είναι τόσο εστιασμένη στην κερδοφορία που η ανάδυση κάποιου ιού που μπορεί να σκοτώσει ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους αντιμετωπίζεται σαν αποδεκτό ρίσκο.


Τι!;
Αυτές οι εταιρείες μπορούν απλώς να εξωτερικεύσουν το κόστος των επιδημιολογικά επικίνδυνων επιχειρήσεών τους σε όλους τους άλλους. Από τα ίδια τα ζώα, μέχρι τους καταναλωτές, τους αγρότες, τα τοπικά περιβάλλοντα και τις κυβερνήσεις. Οι ζημιές είναι τόσο εκτεταμένες που αν μπορούσαμε να επιστρέψουμε τα κόστη αυτά στους εταιρικούς ισολογισμούς, η αγροτοβιομηχανία όπως την ξέρουμε θα τελείωνε για πάντα. Καμία εταιρεία δεν μπορεί να αντέξει το κόστος της ζημιάς που προκαλεί.


Διαδίδεται από πολλά ΜΜΕ ότι το σημείο απ’ το οποίο ξεκίνησε ο κορονοϊός ήταν μια “αγορά εξωτικών τροφίμων” στη Γουχάν. Αληθεύει αυτό;
Και ναι και όχι. Υπάρχουν κάποια χωρικά στοιχεία που υποστηρίζουν τον ισχυρισμό αυτόν. Η ιχνηλάτηση των επαφών των πρώτων κρουσμάτων οδήγησε πράγματι στη Χοντρική Αγορά Θαλασσινών της Γουχάν, όπου κρατούνταν και άγρια ζώα.
Αλλά πόσο πίσω και σε τι εύρος πρέπει να φτάσει η έρευνα; Πότε ακριβώς ξεκίνησε πράγματι η επιδημία; Όταν εστιάζουμε στην αγορά της Γουχάν, χάνουμε την “άγρια” αγροτοπαραγωγή της ενδοχώρας και την εντενόμενη κεφαλαιοποίησή της. Παγκόσμια, και στην Κίνα, παρατηρείται η σταδιακή μορφοποίηση του “άγριου φαγητού” ως κλάδου οικονομικής δραστηριότητας. Αλλά η σχέση του με τη βιομηχανική γεωργία εκτείνεται πέρα από το ότι μοιράζονται τα ίδια χρηματοκιβώτια. Καθώς η βιομηχανική παραγωγή – χοιρινά, πουλερικά κ.λπ. – επεκτείνεται σε περιοχές παρθένων δασών, ασκεί πιέσεις σε όσους επενδύουν στην άγρια τροφή να σκάβουν βαθύτερα μέσα στο δάσος, αυξάνοντας τη διεπαφή με νέους παθογόνους παράγοντες όπως ο Covid-19, και βέβαια και τη διάδοσή τους.


Ο Covid-19 δεν είναι ο πρώτος ιός που αναπτύχθηκε στην Κίνα και η κυβέρνηση προσπάθησε να καλύψει.
Ισχύει, αλλά δεν είναι κινεζική αποκλειστικότητα. Τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ευρώπη έχουν υπάρξει κι αυτές “σημεία μηδέν” για νέες γρίπες, όπως πρόσφατα οι Η5Ν2 και Η5Νx, ενώ οι πολυεθνικές τους και οι νεοαποικιακοί τους αντιπρόσωποι ήταν πίσω από την ανάδυση του Έμπολα στη Δυτική Αφρική και του Ζίκα στη Βραζιλία. Επίσης, οι αξιωματούχοι δημόσιας υγείας των ΗΠΑ κάλυψαν την αγροτοβιομηχανία κατά τις επιδημίες του Η1Ν1 το 2009 και, πιο πρόσφατα, του Η5Ν2.


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει πλέον κηρύξει τον κορονοϊό ως πανδημία. Έκανε καλά;
Ναι. Ο κίνδυνος ενός τέτοιου παθογόνου είναι ότι οι υγειονομικές αρχές δεν μπορούν να διαχειριστούν τη στατιστική διασπορά κινδύνου. Δεν έχουμε ιδέα πώς θα εξελιχθεί ο ιός. Περάσαμε από κάποια κρούσματα σε μια τοπική αγορά στην παγκόσμια μόλυνση μέσα σε λίγες εβδομάδες. Ο ιός μπορεί και να εξαντληθεί σύντομα, κάτι που θα είναι υπέροχο. Αλλά απλά δεν το ξέρουμε! Και η καλύτερη προετοιμασία βελτιώνει τις πιθανότητές μας να ανακοπεί η ταχύτητα διασποράς του παθογόνου παράγοντα.
Η διακήρυξη του ΠΟΥ είναι επίσης μέρος αυτού που αποκαλώ πανδημικό θέατρο. Πολλοί διεθνείς οργανισμοί εξαφανίστηκαν λόγω αδράνειας, όπως για παράδειγμα η Κοινωνία των Εθνών. Έτσι, ειδικά οι οργανισμοί του ΟΗΕ είναι πάντα ιδιαίτερα ανήσυχοι για τη σημασία και επικαιρότητά τους, την ισχύ τους και τη χρηματοδότησή τους. Αλλά αυτού του είδους η επίφαση δράσης μπορεί όντως να συμβάλει στην πραγματική προετοιμασία και πρόληψη που χρειάζεται ο κόσμος για να διακοπεί η αλυσίδα μετάδοσης του Codiv-19.


Η νεοφιλελεύθερη αναδόμηση των δημόσιων συστημάτων υγείας έχει επιδεινώσει την ποιότητα τόσο της έρευνας όσο και της γενικής φροντίδας των ασθενών, π.χ. στα νοσοκομεία. Τι διαφορά θα έκανε ένα καλύτερα χρηματοδοτημένο σύστημα στη μάχη κατά του ιού;
Υπάρχει μια τρομερή αλλά ενδεικτική ιστορία, του υπαλλήλου μιας εταιρείας ιατρικού εξοπλισμού που, όταν γύρισε στο σπίτι του στο Μαϊάμι από την Κίνα με συμπτώματα γρίπης, έκανε το σωστό για την οικογένεια και την κοινότητά του και απαίτησε το τοπικό νοσοκομείο να τον εξετάσει για τον Covid-19, παρότι είχε ανησυχούσε ότι η ελάχιστη κάλυψη που είχε επιλέξει στο Obamacare δεν θα κάλυπτε τα έξοδα του τεστ. Και είχε δίκιο. Ξαφνικά βρέθηκε χρεωμένος με 3.270 δολάρια.
Ένα αίτημα των Αμερικανών θα μπορούσε να είναι να περάσει ένα έκτακτο διάταγμα που θα ορίζει ότι, κατά τη διάρκεια πανδημίας, όλα τα ιατρικά έξοδα που θα σχετίζονται με την εξέταση για τη συγκεκριμένη ασθένεια και τη νοσηλεία σε περίπτωση θετικού δείγματος θα πληρώνονται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Στην τελική, θέλουμε να ενθαρρύνουμε τον κόσμο να ζητάει βοήθεια και όχι να κρύβεται – και να διασπείρει τον ιό – επειδή δεν μπορεί να πληρώσει τα έξοδα. Η προφανής λύση είναι μια εθνική υπηρεσία υγείας – επαρκώς στελεχωμένη και εξοπλισμένη για τις ανάγκες έκτακτων συμβάντων που αφορούν όλη την κοινότητα – έτσι ώστε ένα τόσο γελοίο πρόβλημα όσο η αποθάρρυνση της κοινοτικής συνεργασίας δεν θα ανακύψει ποτέ ξανά.


Μόλις ανακαλύπτεται ο ιός στις χώρες τους, οι κυβερνήσεις αντιδρούν με αυταρχικά και τιμωρητικά μέτρα, όπως η υποχρεωτική καραντίνα ολόκληρων περιοχών και πόλεων. Είναι δικαιολογημένα τέτοια δραστικά μέτρα;

Η χρήση μιας επιδημίας μετά το ξέσπασμά της για τη δοκιμή μέτρων αυταρχικού ελέγχου συνιστά εκτροχιασμό του καπιταλισμού της καταστροφής. Θα έκλινα προς την πλευρά της εμπιστοσύνης και της συμπόνοιας, που είναι πολύ σημαντικές επιδημιολογικές μεταβλητές γιατί, χωρίς αυτές, οι διοικήσεις χάνουν την υποστήριξη των πληθυσμών.
Η αίσθηση της αλληλεγγύης και του αλληλοσεβασμού είναι απαραίτητη για να εμπνεύσει τη διάθεση συνεργασίας που χρειαζόμαστε για να ξεπεράσουμε μαζί απειλές τέτοιου μεγέθους. Ο αυτο-περιορισμός με την κατάλληλη υποστήριξη –επισκέψεις από εκπαιδευμένες ομάδες γειτονιάς, διανομή φαγητού πόρτα-πόρτα, ειδικές άδειες και εξασφάλιση έναντι της ανεργίας- μπορεί να εκμαιεύσει αυτό το είδος συνεργασίας, να πείσει ότι αυτό το περνάμε όλοι μαζί.


Συντηρητικοί και ακροδεξιοί όπως η AfD στη Γερμανία διασπείρουν ψευδείς αναφορές για τον ιό και απαιτούν ακόμα πιο αυταρχικά μέτρα από τις κυβερνήσεις τους: περιορισμό πτήσεων και απαγόρευση εισόδου μεταναστών, κλείσιμο συνόρων και αναγκαστικό εγκλεισμό…
Η απαγόρευση μετακινήσεων και το κλείσιμο συνόρων είναι αιτήματα με τα οποία η ριζοσπαστική δεξιά θέλει να δώσει φυλετική διάσταση σε ασθένειες που είναι πια παγκόσμιες. Αυτά είναι, προφανώς, ανοησίες. Τώρα που μιλάμε, δεδομένου ότι ο ιός έχει μεταδοθεί παντού, η λογική αντίδραση είναι να ενισχύσουμε την αντοχή των συστημάτων δημόσιας υγείας σε σημείο που να μη μας νοιάζει ποιοι και πόσοι έχουν τη λοίμωξη, γιατί έχουμε τα μέσα να τους περιθάλψουμε και να τους θεραπεύσουμε. Και φυσικά, να σταματήσουμε να αρπάζουμε τη γη των ανθρώπων γιατί αυτό είναι που τους σπρώχνει στη μετανάστευση και την προσφυγιά, κι έτσι θα αποτραπεί η ανάδυση των παθογόνων παραγόντων στην πηγή της.


Ποιες αλλαγές θα ήταν βιώσιμες;
Προκειμένου να ελαττώσουμε την ανάδυση νέων επιδημιών, πρέπει να αλλάξει δραστικά το μοντέλο παραγωγής τροφίμων. Η αυτονομία των παραγωγών κι ένας ισχυρός δημόσιος τομέας μπορούν να περιορίσουν την περιβαλλοντική αποδιάρθρωση και τις ανεξέλεγκτες επιδημίες. Σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, εισαγωγή ποικιλιών στα κοπάδια και τις καλλιέργειες, και στρατηγική αποκατάσταση της άγριας ζωής. Η αναπαραγωγή των βρώσιμων ζώων στις εγκαταστάσεις ενισχύει την ανοσία της αγέλης και πρέπει να επιτραπεί. Σύνδεση της δίκαιης παραγωγής με δίκαιη κυκλοφορία. Υποστήριξη της αγρο-οικολογικής παραγωγής μέσω ενισχύσεων για τη στήριξη τιμών και προγραμμάτων καταναλωτικής προώθησης. Υπεράσπιση του αγρο-οικολογικού μοντέλου έναντι των πειρασμών που επιβάλλει η νεοφιλελεύθερη οικονομία στα άτομα και τις κοινότητες και έναντι της υποκινούμενης από το κεφάλαιο κρατικής καταστολής.


Τι θα έπρεπε να ζητάμε ως σοσιαλιστές μπροστά στην αυξανόμενη δυναμική των νέων επιδημιών;
Η αγροτοβιομηχανία ως τρόπος κοινωνικής αναπαραγωγής πρέπει να τελειώσει για τα καλά και μόνο για το καλό της δημόσιας υγείας. Η υψηλής κεφαλαιοποίησης παραγωγή τροφίμων εξαρτάται από πρακτικές που βάζουν σε κίνδυνο το σύνολο της ανθρωπότητας, όπως στην περίπτωση που ζούμε τώρα, που συνέβαλαν στο ξέσπασμα μιας νέας θανατηφόρας πανδημίας.
Πρέπει να απαιτήσουμε την κοινωνικοποίηση των διατροφικών συστημάτων έτσι ώστε να αποτραπεί η ανάδυση τόσο επικίνδυνων παθογόνων παραγόντων στην πηγή της. Θα απαιτηθεί να ξαναπροσαρμόσουμε την παραγωγή τροφής στις ανάγκες καταρχάς των αγροτικών κοινοτήτων. Θα απαιτηθούν αγρο-οικολογικές πρακτικές που προστατεύουν το περιβάλλον και τους αγρότες που καλλιεργούν το φαγητό μας. Στη μεγάλη εικόνα, πρέπει να κλείσουμε τα μεταβολικά χάσματα που χωρίζουν την οικολογική από την οικονομική σφαίρα. Με δυο λόγια, πρέπει να ξανακερδίσουμε τον πλανήτη.

ΠΗΓΗ: http://voidnetwork.gr

705 Thoughts to “Από πού ήρθε ο κορωνοϊός, και πού θα μας πάει; Συνέντευξη με τον επιδημιολόγο Rob Wallace”

 1. buy cheap viagra tablets – viagra for sale uk viagra costa rica

 2. online pharmacy china – canada drug pharmacy good value pharmacy

 3. price of stromectol – stromectol 3 mg tablet price how much is ivermectin

 4. play for real online casino games – realslotsgam.com gambling casino

 5. free ed pills – ed medications list best otc ed pills

 6. buying prednisone without prescription – 6 prednisone prescription prednisone cream

 7. sildenafil 20 mg cost – sildenafil 20 mg tablets cost how to get female viagra pills

 8. reputable canadian pharmacy – Generic cialis cheap cialis 5mg nz

 9. buying ed pills online – buy ed drugs online ed pills that work

 10. Albuterol online – cost of ventolin in usa buy ventolin inhaler

 11. doxycycline tetracycline – doxycycline order cost doxycycline tablets uk

 12. neurontin cost uk – how to get neurontin cheap levothyroxine costs uk

 13. Donde Comprar Cialis Seguro En Espana

 14. viagra uk where to buy – viagra 150mg

 15. cialis black 800 mg – cialis 25 mg price

 16. order vardenafil online canada – buy cheap vardenafil no prescription does vardenafil work

 17. GymnThymn

  https://buystromectolon.com/ – buy stromectol for humans

 18. ivermectin 12mg – stromectol 6 mg dosage can i buy ivermectin online

 19. prednisone 40mg pills – 5mg prednisone can you buy prednisone over the counter uk

 20. When I originally left a comment I appear to have clicked the -Notify me when new comments are added-
  checkbox and from now on each time a comment is added I get four emails with the
  same comment. Is there a means you are able to remove
  me from that service? Many thanks!

 21. price of amoxicillin 500 mg – amoxil online buy amoxicilin 500

 22. write research paper for me – essays service assignment website

 23. female viagra for sale in uk – 50mg viagra sildenafil 100mg online uk

 24. genuine cialis price – Best price cialis buy cialis online no prescription

 25. ivermectin medication – stromectol brand name ivermectin medication

 26. prednisone 4mg – prednisone generic name prednisone price in india

 27. buy lasix without a doctor’s prescription – buy clomiphene furosemide 20 mg tablet price

 28. ventolin cost – ventoingo Albuterol online

 29. medication identifier 20 cialis

 30. cytotec pharmacy – cytotec pills order cytotec online usa

 31. Fluoxetine 20mg On Sale Visa Accepted Low Price

 32. doxycycline price singapore – buy prednisolone tablets 5mg uk prednisolone medication

 33. ivermectin 20 mg – ivermectin 12 mg ivermectin 400 mg brands

 34. Холостячка 2 сезон https://bit.ly/39ioLkW Смотреть онлайн шоу Холостячка 2 сезон на СТБ.
  Пост шоу можно смотреть тут. Холостячка стб 2 сезон 1-2 серия

 35. Холостячка 2 сезон https://bit.ly/39ioLkW Смотреть онлайн шоу Холостячка 2 сезон на СТБ.
  Пост шоу можно смотреть тут. Холостячка стб 2 сезон 1-2 серия

 36. Холостячка 2 сезон https://bit.ly/39ioLkW Смотреть онлайн шоу Холостячка 2 сезон на СТБ.
  Пост шоу можно смотреть тут. Холостячка стб 2 сезон 1-2 серия

 37. Холостячка 2 сезон https://bit.ly/39ioLkW Смотреть онлайн шоу Холостячка 2 сезон на СТБ.
  Пост шоу можно смотреть тут. Холостячка стб 2 сезон 1-2 серия

 38. Холостячка 2 сезон https://bit.ly/39ioLkW Смотреть онлайн шоу Холостячка 2 сезон на СТБ.
  Пост шоу можно смотреть тут. Холостячка стб 2 сезон 1-2 серия

 39. Холостячка 2 сезон https://bit.ly/39ioLkW Смотреть онлайн шоу Холостячка 2 сезон на СТБ.
  Пост шоу можно смотреть тут. Холостячка стб 2 сезон 1-2 серия

 40. Холостячка 2 сезон https://bit.ly/39ioLkW Смотреть онлайн шоу Холостячка 2 сезон на СТБ.
  Пост шоу можно смотреть тут. Холостячка стб 2 сезон 1-2 серия

 41. Холостячка 2 сезон https://bit.ly/39ioLkW Смотреть онлайн шоу Холостячка 2 сезон на СТБ.
  Пост шоу можно смотреть тут. Холостячка стб 2 сезон 1-2 серия

 42. Холостячка 2 сезон https://bit.ly/39ioLkW Смотреть онлайн шоу Холостячка 2 сезон на СТБ.
  Пост шоу можно смотреть тут. Холостячка стб 2 сезон 1-2 серия

 43. Холостячка 2 сезон https://bit.ly/39ioLkW Смотреть онлайн шоу Холостячка 2 сезон на СТБ.
  Пост шоу можно смотреть тут. Холостячка стб 2 сезон 1-2 серия

 44. Холостячка 2 сезон https://bit.ly/39ioLkW Смотреть онлайн шоу Холостячка 2 сезон на СТБ.
  Пост шоу можно смотреть тут. Холостячка стб 2 сезон 1-2 серия

 45. Холостячка 2 сезон https://bit.ly/39ioLkW Смотреть онлайн шоу Холостячка 2 сезон на СТБ.
  Пост шоу можно смотреть тут. Холостячка стб 2 сезон 1-2 серия

 46. Холостячка 2 сезон https://bit.ly/39ioLkW Смотреть онлайн шоу Холостячка 2 сезон на СТБ.
  Пост шоу можно смотреть тут. Холостячка стб 2 сезон 1-2 серия

 47. Холостячка 2 сезон https://bit.ly/39ioLkW Смотреть онлайн шоу Холостячка 2 сезон на СТБ.
  Пост шоу можно смотреть тут. Холостячка стб 2 сезон 1-2 серия

 48. Холостячка 2 сезон https://bit.ly/39ioLkW Смотреть онлайн шоу Холостячка 2 сезон на СТБ.
  Пост шоу можно смотреть тут. Холостячка стб 2 сезон 1-2 серия

 49. Холостячка 2 сезон https://bit.ly/39ioLkW Смотреть онлайн шоу Холостячка 2 сезон на СТБ.
  Пост шоу можно смотреть тут. Холостячка стб 2 сезон 1-2 серия

 50. Холостячка 2 сезон https://bit.ly/39ioLkW Смотреть онлайн шоу Холостячка 2 сезон на СТБ.
  Пост шоу можно смотреть тут. Холостячка стб 2 сезон 1-2 серия

 51. ivermectin 12mg – stromectol 3mg cost ivermectin 3 mg tablet dosage

 52. [url=https://bit.ly/ivan-denisovich-films-2021]Иван Денисович кино[/url]

 53. [url=https://bit.ly/ivan-denisovich-films-2021]Иван Денисович films[/url]

 54. [url=https://bit.ly/ivan-denisovich-films-2021]Иван Денисович онлайн[/url]

 55. [url=https://bit.ly/ivan-denisovich-films-2021]Иван Денисович просмотр[/url]

 56. [url=https://bit.ly/ivan-denisovich-films-2021]Иван Денисович 2021[/url]

 57. [url=https://bit.ly/ivan-denisovich-films-2021]Иван Денисович kino[/url]

 58. [url=https://bit.ly/ivan-denisovich-films-2021]Иван Денисович кино[/url]

 59. [url=https://bit.ly/ivan-denisovich-films-2021]Иван Денисович кино[/url]

 60. Тогда мы еще не знали, что этот сериал снимает HBO” Сериал чернобыль смотреть онлайн в хорошем качестве. Смотреть новые сериалы в качестве.

 61. История аварии на ЧАЭС. Выдающийся сериал HBO о мирном атоме, государственной лжи и народном героизме. Чернобыль сериал онлайн. Лучше новые сериалы смотреть онлайн.

 62. Чернобыль (2019) сериал. Chernobyl. Чернобыль / Chernobyl (сериал). Сериал чернобыль 1 сезон. Смотреть новые сериалы бесплатно.

 63. Смотрите тизеры всех серий сериала «Чернобыль», а также узнайте, где можно посмотреть финальный эпизод Сериал чернобыль отчуждения. Новые сериалы уже вышедшие и можно смотреть.

 64. Если HBO за пять серий попытались охватить все произошедшее, рассказать, что же такое Чернобыль. Сериал чернобыль смотреть онлайн в хорошем качестве. Смотреть новые сериалы в качестве.

 65. Чернобыль от HBO: смотреть онлайн Скачать сериал чернобыль. Новые сериалы русские 2021.

 66. Если HBO за пять серий попытались охватить все произошедшее, рассказать, что же такое Чернобыль. Чернобыль сериал смотреть бесплатно в хорошем качестве. Смотреть новые сериалы в качестве.

 67. tadalafil pill – tadalafil buy online buy tadalafil pills

 68. Если HBO за пять серий попытались охватить все произошедшее, рассказать, что же такое Чернобыль. Сериал чернобыль hbo. Новые русские сериалы.

 69. Русские Горки Русские Горки Смотрите новые серии исторической саги «Русские горки» онлайн в хорошем качестве сразу после эфира.

 70. where can i buy accutane – accutane costs canada canadian online pharmacy accutane

 71. Холостячка 2 сезон: 2 випуск, 2 серія. Холостячка 2 серія дивитися онлайн Холостячка 2 сезон: дивитися 2 випуск онлайн

 72. Усик Джошуа смотреть онлайн Александр Усик Энтони Джошуа Усик Джошуа дивитися онлайн Sky Sports

 73. Джошуа Усик смотреть онлайн Усик Джошуа дивитися онлайн Олександр Усик Ентоні Джошуа DAZN

 74. Энтони Джошуа Александр Усик Рен ТВ Александр Усик Энтони Джошуа Anthony Joshua vs Oleksandr Usyk

 75. Усик затролив Джошуа перед чемпіонською супербитвою “Підозрюю, що він кращий, ніж здається”: Ф’юрі “викрив” хитрий план Усика на бій із Джошуа “Усик, можливо, йде другим”: Джошуа назвав Александр Усик Энтони Джошуа смотреть онлайн Промоутер Усика розповів про гонорар боксера за бій з Джошуа

 76. pay for essay – help with essays academic writing service

 77. Антъни Джошуа взима €17,5 млн. за бой с Усик. /КРОСС/ Антъни Джошуа ще заработи 17,5 млн. евро за боя с Александър Усик в събота на стадион „Тотнъм” в Лондон, разкриха британският таблоид „Мирър Александр Усик Энтони Джошуа 25.09.2021 Джошуа Усик – дивитися онлайн трансляція бокс бій за

 78. смотреть онлайн Первые ласточки 3 сезон. смотреть онлайн Первые ласточки 3 сезон. Сериал Первые ласточки (Перші ластівки) 3 сезон 1 серия

 79. «Битва экстрасенсов», 22-й сезон: стала известна дата выхода битва экстрасенсов дата смотреть битву экстрасенсов лучшие

 80. Шоу «Битва Экстрасенсов» (сезон 22, серия 1): смотреть онлайн в хорошем качестве битва экстрасенсов онлайн бесплатно битва экстрасенсов 1 сезон

 81. «Битва экстрасенсов», 22-й сезон битва экстрасенсов 2021 новый сезон битва экстрасенсов онлайн бесплатно

 82. Битва экстрасенсов 22 Сезон (2021) смотреть онлайн битва экстрасенсов лучшее смотреть бесплатно битва экстрасенсов все сезоны онлайн

 83. Битва Экстрасенсов 22 сезон (2021) смотреть онлайн бесплатно смотреть битву экстрасенсов 21 битва экстрасенсов онлайн бесплатно

 84. ivermectin humans – cost of ivermectin stromectol 2mg

 85. Семейка Аддамс 2 2021 – смотреть онлайн Семейка Аддамс 2 смотреть онлайн Семейка Аддамс 2 2021 – смотреть онлайн

 86. Май литл пони (2021) My Little Pony: Новое поколение смотреть онлайн My Little Pony: Новое поколение 2021 – смотреть онлайн

 87. Мультфильм «Монстры на каникулах 4» Мультфильм «Монстры на каникулах 4» Монстры на каникулах 4 смотреть онлайн

 88. Ее заветное желание / Josee to Tora to Sakana-tachi Ее заветное желание смотреть онлайн Мультфильм Ее заветное желание

 89. Пушистые спасатели смотреть онлайн Мультфильм Пушистые спасатели 2021 смотреть онлайн Пушистые спасатели (2021) смотреть онлайн

 90. Мультфильм Щенячий патруль в кино 2021 смотреть онлайн Щенячий патруль в кино Щенячий патруль в кино смотреть онлайн

 91. viagra 100mg canadian pharmacy – Viagra or cialis cialis 20 price

 92. Мультфильм Ходячий замок Ходячий замок (2021) смотреть онлайн Ходячий замок мультфильм

 93. ФиксиКИНО смотреть онлайн Осенний марафон ФиксиКИНО (2021) смотреть онлайн Осенний марафон ФиксиКИНО смотреть онлайн

 94. Говард и Королевство хаоса Фильм, 2021 Говард и Королевство хаоса 2021 смотреть онлайн Говард и Королевство хаоса смотреть онлайн

 95. Фиксики смотреть онлайн мультфильм 2021 бесплатно Фиксики смотреть онлайн ФиксиКИНО. Большая перемена мультфильм 2021

 96. Маски для Николаса мультфильм Маски для Николаса 2021 смотреть онлайн Маски для Николаса смотреть онлайн мультфильм 2021 бесплатно

 97. My Little Pony Нове покоління (2021) дивитися мультфільм онлайн HD 720 Май литл пони 2021 Нове покоління українською дивитися онлайн My Little Pony Нове покоління мультфільм 2021 Дивитися онлайн

 98. Перші ластівки 3 сезон Перші ластівки 3 сезон yulq rax ukps vke hecg lxb

 99. Вокруг света за 80 дней 2021: смотреть мультфильм онлайн Вокруг света за 80 дней (2021) смотреть онлайн вокруг света за 80 дней

 100. Фильмы онлайн Босс молокосос 2 Босс молокосос 2 смотреть онлайн бесплатно Онлайн фильм Босс молокосос 2

 101. Мультфильм My Little Pony в кино 2 в hd качестве 720, 1080 My Little Pony 2 Новое поколение мультфильм My Little Pony: Новое поколение Дубляж смотреть онлайн

 102. Смотреть мультфильм Король лев Мультфильм Король лев дата выхода Король лев смотреть онлайн в хорошем качестве

 103. Три мушкетера полный мультфильм Мультфильм Три мушкетера смотреть онлайн бесплатно в хорошем качестве hd Три мушкетера полный мультфильм смотреть онлайн

 104. Мультфильм Энканто 2021 года Энканто смотреть онлайн бесплатно в хорошем качестве Мультик Энканто смотреть онлайн

 105. generic vardenafil from india – levitra usa ed pills walgreens

 106. Бебі Бос 2 в хорошій якості повністю Дивитися онлайн Бебі Бос 2 Бебі Бос 2 мультфільм 2021 кино

 107. Даже мыши попадают в рай мультфильм дубляж Даже мыши попадают в рай смотреть Даже мыши попадают в рай мультфильм 2021 смотреть онлайн

 108. Мультфильм Криптополис в хорошем hd качестве Мультфильм Криптополис смотреть онлайн Мультфильм Криптополис смотреть онлайн

 109. Неисправимый Рон мультфильм продолжительность Смотреть мультфильм Неисправимый Рон 2021 онлайн бесплатно в хорошем качестве Неисправимый Рон мультфильм смотреть онлайн 1080

 110. Кощей. Начало смотрите в качестве HD Смотреть мультфильм Кощей 2021 онлайн бесплатно в хорошем качестве Кощей. Начало смотреть онлайн Кощей. Начало, 2021

 111. Мультфильм «Мы монстры 2» Мультфильм Мы монстры 2 (2021) Мы монстры 2 2021 смотреть онлайн в HD

 112. Коати смотреть онлайн Коати (2021) смотреть онлайн Коати. Легенда джунглей 6+ 2021 – смотреть онлайн

 113. Душа смотреть онлайн 2021 бесплатно Душа (фильм, 2021) Душа мультфильм 2021 смотреть полностью в хорошем качестве

 114. Красавица и дракон 2021 смотреть онлайн Мультфильм Красавица и дракон 2021 смотреть онлайн Красавица и дракон 2021 мультфильм

 115. Том и Джерри мультфильм бесплатно Том и Джерри бесплатно Том и Джерри в хорошем качестве HD 720, 1080

 116. 100% Волк (фильм, 2021) 100% Волк смотреть онлайн в хорошем качестве 100% Волк полнометражный мультфильм

 117. hydroxychloroquine sulphate – purchase prednisone prednisone coupon

 118. Гаврилина-выскочка и битва Бони с Пермяковой. Чем Звезды в Африке 3 серия смотреть онлайн В Африку скорей. Бузова, Галустян и пятнадцать голодных

 119. Айнбо. Сердце Амазонии полностью онлайн Айнбо мультфильм 2021 смотреть онлайн бесплатно Айнбо. Сердце Амазонии мультик 2021 года смотреть онлайн

 120. Мой шумный дом 2021 смотреть онлайн в качестве Мой шумный дом бесплатно Мой шумный дом мультфильм онлайн на русском языке

 121. Виво мультфильм в хорошем качестве Виво смотреть онлайн бесплатно Виво мультик 2021 смотреть онлайн

 122. Рок Дог 2 смотреть Рок Дог 2, 2021 Рок Дог 2 бесплатно Рок Дог 2 мультфильм онлайн в хорошем

 123. Тайна парка развлечений мультик 2021 года Тайна парка развлечений бесплатно мультфильм 2021 Тайна парка развлечений смотреть онлайн HD 720, 1080

 124. vidalista 20mg – cenforce 50mg online kamagra gold 100mg online

 125. Миньоны 2 2021 бесплатно Мультфильм Миньоны 2 (2021) Миньоны 2 Грювитация hd смотреть онлайн

 126. Ральф против Интернета 2021 мультфильм смотреть онлайн Смотреть Ральф против Интернета мультфильм бесплатно Ральф против Интернета мультфильм дубляж

 127. Смотреть Щенячий патруль в кино в хорошем качестве 1080 Щенячий патруль в кино мультфильм бесплатно Щенячий патруль в кино смотреть в хорошем hd мультфильм

 128. Щенячий патруль у кіно мультфільм 2021 українською Щенячий патруль у кіно (фільм, 2021) Щенячий патруль у кіно мультфільм 2021 дивитися повністю

 129. Гуллівер повертається мультфільм 2021 онлайн Мультфільм Гуллівер повертається 2021 дивитися онлайн Гуллівер повертається мультфільм 2021 в хорошій

 130. Родина Адамсів 2 мультфільм 2021 дивитися повністю Родина Адамсів 2 Фільм, 2021 Родина Адамсів 2 відео хорошої якості Full HD (1080)

 131. xenical rx – xenical pill orlistat alli reviews

 132. Тролі 2 Світове турне в hd 1080 якості Тролі 2 Світове турне мультфільм 2021 Тролі 2 Світове турне мультфільм українською мовою

 133. Смотреть Кролик Питер 2 в hd Смотреть мультфильм Кролик Питер 2 онлайн бесплатно в хорошем качестве Кролик Питер 2 мультфильм 2021 смотреть в хорошем

 134. Игра в кальмара Игра в кальмара бесплатно сериал 2021 Какой русский сериал посмотреть?

 135. Вперёд смотреть онлайн в качестве hd 1080 Смотреть онлайн Вперёд мультфильм (2021) в хорошем качестве Вперёд мультфильм смотреть онлайн 1080

 136. Мультфильм – Тролли 2 Мировое турне 2021 смотреть онлайн Тролли 2 Мировое турне 2021 бесплатно Тролли 2 Мировое турне онлайн смотреть мультфильм

 137. stromectol 3 mg tablet – ivermectin generic buy ivermectin tablets

 138. Казки магічного міста: Бойовий Вомбат в якості hd 1080 Казки магічного міста: Бойовий Вомбат дивитись безкоштовно Фільм Казки магічного міста: Бойовий Вомбат 2021

 139. Жозе, Тигр и Рыба смотреть полностью Жозе, Тигр и Рыба мультфильм 2021 смотреть онлайн бесплатно Жозе, Тигр и Рыба онлайн в хорошем HD качестве

 140. Говард и Королевство хаоса смотреть онлайн на русском языке Говард и Королевство хаоса мультфильм 2021 смотреть онлайн бесплатно Говард и Королевство хаоса мультик 2021 года

 141. Кролик Петрик 2 Втеча до міста мультфільм в хорошій якості Мультфільм Кролик Петрик 2 Втеча до міста дивитися онлайн Кролик Петрик 2 Втеча до міста в хорошій якості HD 720, 1080

 142. Митчеллы против машин в хорошем качестве русском Митчеллы против машин смотреть онлайн мультфильм 2021 Фильм Митчеллы против машин 2021 смотреть онлайн

 143. Конь Юлий и большие скачки смотреть онлайн Конь Юлий и большие скачки, 2021 Мультфильм Конь Юлий и большие скачки смотреть онлайн бесплатно в хорошем качестве hd Конь Юлий и большие скачки смотреть в хорошем hd мультфильм

 144. Смотреть Зверополис онлайн в HD Зверополис 2021 бесплатно мультфильм смотреть онлайн дата выхода Зверополис смотреть онлайн в качестве hd 720

 145. Холодное Сердце 2 2021 hd смотреть онлайн мультфильм Холодное Сердце 2 фильм 2021 бесплатно Мультик 2021 Холодное Сердце 2

 146. viagra cost – viagra sildenafil 150mg viagra for sale canadian pharmacy

 147. Смотреть Ганзель Гретель и Агентство Магии в hd качестве Ганзель Гретель и Агентство Магии 2021 смотреть онлайн Ганзель Гретель и Агентство Магии полнометражный мультфильм смотреть

 148. Космический джем 2 – смотреть онлайн Смотреть онлайн Космический джем 2 мультфильм (2021) в хорошем качестве Космический джем 2 мультфильм 2021 смотрите в онлайне

 149. Пчелка Майя Медовый движ 2021 Смотреть онлайн в hd 720 Пчелка Майя Медовый движ смотреть онлайн hd 1080 Смотреть Пчелка Майя Медовый движ онлайн в HD качестве

 150. Крижане серце 3 мультфільм українською Дивитися онлайн Крижане серце 3 безкоштовно Крижане серце 3 мультфільм 2021 з гарною якістю HD 720, 1080

 151. Бджілка Майя 3. Місія Золоте яйце мультфільм 2021 в хорошій Бджілка Майя 3. Місія Золоте яйце (2021) дивитися онлайн в хорошій якості безкоштовно Бджілка Майя 3. Місія Золоте яйце мультфільм 2021 з гарною якістю HD 720, 1080

 152. cheap tadalafil no prescription – 50mg cialis 5mg tadalafil online

 153. Основание Осман 66 серия смотреть Основание Осман 66 серия на русском языке DiziMania Основание Осман 66 серия

 154. Основание Осман 65 серия все серии подряд Турецкий сериал Основание Осман 65 серия на русском языке DiziMania Основание Осман 65 серия

 155. Барбаросса 4 серия все серии Барбаросса 4 серия смотреть онлайн на русском Турецкий сериал Барбаросса 4 серия на русском языке Субтитры Turkishtuz

 156. prednisone 20mg for sale – prednisone buying deltasone generic

 157. Русские ТВ-шоу последний сезон отзывы онлайн просмотр Шоумаскгоон 3 серия, смотреть онлайн – Филип Киркоров все серии

 158. buy vilitra 20 mg online 20%off – cenforce 120mg cenforce 120 usa and uk

 159. Последнее лето 26 серия смотреть Сериал Последнее лето 26 серия на русском Турецкий сериал Последнее лето 26 серия на русском языке AveTurk

 160. Сказка острова 18 серия озвучка на русском Сказка острова 18 серия турецкий сериал смотреть онлайн Сказка острова 18 серия турецкий сериал

 161. Квартира невинных 43 серия онлайн Сериал Квартира невинных 43 серия турецкий Квартира невинных 43 серия турецкий сериал смотреть онлайн русском

 162. Основание Осман 67 серия смотреть Основание Осман 67 серия русская озвучка с субтитрами Смотреть турецкий сериал Основание Осман 67 серия

 163. Круг 14 серия онлайн Турецкий сериал Круг 14 серия Смотреть сериал Круг 14 серия на русском языке

 164. Игра на удачу 18 серия все серии Игра на удачу 18 серия турецкий на русском языке Игра на удачу 18 серия сериал

 165. Земли беззакония 4 серия смотреть Земли беззакония 4 серия русская озвучка Турецкий сериал Земли беззакония 4 серия на турецком языке

 166. Сказка далекого города 5 серия озвучка на русском Сказка далекого города 5 серия турецкий сериал смотреть онлайн Турецкий сериал Сказка далекого города 5 серия на русском языке Субтитры

 167. hello my lovely stopforumspam member

  What are the Types of Loans in Ohio depending on the purpose
  Specific purpose payday loans in Ohio. Funds received in debt may be spent only for a specific purpose specified in the loan agreement.
  Non-purpose loan. The debtor may spend the money received at his discretion.
  Most popular specific purpose payday loans in Ohio are:

  House loan. The most common, of course, is a mortgage when the purchased property acts as collateral for a loan. Sometimes a youth loan is issued, with lighter conditions for debtors. Still quite common is a housing loan that does not imply purchased housing in the form of collateral.
  Car loan – payday loans in Ohio to a car or similar vehicle. The key is often the purchased goods, making the terms of the loan better. Also, loan conditions are improved: car insurance, life and health insurance of the borrower, and receiving a salary to the account of the creditor bank.
  Land loan. To purchase a plot for construction or agricultural activities.
  Consumer. For purchases in modern supermarkets, equipment stores, you can take a personal loan right at the point of sale. Often, specialists located there can contact the bank and get a regular or fast payday loans. Borrowed funds automatically pay for the goods, and the consultant explains when and how to re-pay the debt.
  Educational loan. It is issued to students, as well as to applicants who have passed the competition, to pay for tuition at universities, colleges, etc.
  Broker loan. For the circulation of securities, payday loans in Ohio are issued to an exchange broker, se-curities are purchased securities.
  Others. Objectives not related to those listed, but agreed and approved by the creditor.

 168. stromectol medicine – buy stromectol canada ivermectin 6 mg tablets

 169. Запретный плод 117 серия озвучка на русском Запретный плод 117 серия все серии подряд Запретный плод 117 серия

 170. female viagra for women – buy viagra internet sildenafil 100mg paypal

 171. hello my lovely stopforumspam member

  Welcome to Grosvenor Casinos, where you can play a wide range of casino games, from slots to poker, blackjack, and roulette! There’s something for everyone here – become a member of the casino to have the best of online casino gaming. Our Sportbook offers a range of sports betting odds and is available for pre event or in play bets 24/7 and 365 days of the year. Whether you’re here for football tournaments or the latest betting odds for horse racing, Tennis, Golf, Cricket and even Rugby Union, you are covered.

 172. Однажды в Чукурова 110 серия все серии подряд Однажды в Чукурова 110 серия сериал смотреть онлайн на русском Турецкий сериал Однажды в Чукурова 110 серия с русской озвучкой и с субтитрами

 173. Неверный 36 серия озвучка на русском Неверный 36 серия турецкий смотреть онлайн Неверный 36 серия 2021 турецкий сериал

 174. generic viagra 30 – sildenafil price cvs how can i get viagra without a doctor

 175. Смотреть Неисправимый Рон Неисправимый Рон смотреть полную версию онлайн Смотреть Неисправимый Рон

 176. generic cialis us pharmacy – cialis 20 mg cheap cialis canadian

 177. Игра в кальмара фильм смотреть онлайн https://bit.ly/igra-v-kalmara-igravkalmara

 178. italian pharmacy online – Cialis without rx trustworthy canadian pharmacy

 179. ivermectin australia – topical ivermectin cost ivermectin 6mg dosage

 180. stromectol uk buy – stromectol buy australia ivermectin cream canada cost

 181. Основание Осман 67 серия озвучка на русском Основание Осман 67 серия турецкий сериал смотреть онлайн русском Основание Осман 67 серия сериал

 182. https://bit.ly/osnovanie-osman-67-seriya – Основание Осман 67 серия онлайн Основание Осман 67 серия на русском языке Субтитры TurkSinema

 183. online casinos real money – ocean casino online casino world

 184. cost of viagra 100mg in australia – Buy viagra australia sildenafil 150mg online

 185. ivermectin 200mg – stromectol online pharmacy ivermectin generic name

 186. Cмотреть новый сезон онлайн, Озвучка – Перевод Амедиа, Jaskier, алексфильм, BaibaKoTV Игра в кальмара 2 сезон 1 серия Проект «Анна Николаевна», Харли Квинн, Мир Дикого Запада, Убийства в одном здании, Триггер, Тьма – все серии, все сезоны.

 187. Кощей. Начало полный мультфильм Мультфильм Кощей 2021 смотреть онлайн Кощей. Начало 2021 мультфильм полностью

 188. Мафия не может править миром 200 серия на русском – https://bit.ly/mafiya-ne-mozhet-pravit-mirom-200-seriya Мафия не может править миром 200 серия

 189. Мультфильм Семейка Аддамс 2 2021 – смотреть онлайн https://bit.ly/semeyka-addams-2021 Семейка Аддамс 2 Горящий тур мультфильм

 190. ivermectin tablets uk – ivermectin 3mg stromectol buy ivermectin for humans

 191. Семейка Аддамс 2 мультик 2021 года смотреть онлайн дублированный https://bit.ly/39kiPrZ Семейка Аддамс 2 Горящий тур мультфильм

 192. Смотреть Семейка Аддамс 2 мультфильм онлайн https://bit.ly/39kiPrZ Семейка Аддамс 2 Горящий тур мультфильм

 193. Мультфильм – Семейка Аддамс 2 2021 смотреть онлайн https://bit.ly/39kiPrZ Семейка Аддамс 2 Горящий тур мультфильм

 194. canadian pharmacy near me – online canadian pharmacy safe canadian pharmacy

 195. Puedo Tomar Cialis Ayunas

 196. Shipped Ups Clobetasol In Germany

 197. Некероване кохання 14 серія Некероване кохання 14 серія
  yunb ddnznz Смотреть онлайн сериал Некероване кохання / Любовь без тормозов 14 серия
  Некероване кохання / Любовь без тормозов: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16 СЕРИЯ (украина)

 198. prednisone 10 mg generic – 10mg prednisone 20 mg of prednisone

 199. where can i get accutane prescription – buy accutane 10mg online buy generic accutane

 200. zithromax azithromycin and alcohol – azithromycin otc zithromax 1 gram price

 201. amoxicillin for sale for humans – buy amoxicilina noscript buy amoxicillin 500mg

 202. azithromycin treatment for asthma – z pack over the counter zithromax walmart

 203. azithromycin gingivitis – azithromycin over the counter cvs zithromax 500mg dosage

 204. ivermectin 2mg – ivermectin 3mg tablets is ivermectin a prescription drug

 205. Amoxicilline Et Cephalosporines

 206. Generic Free Shipping Clobetasol 0.05% Psoriasis

 207. online casinos usa – slots online casinos online

 208. ivermectin tablets – stromectol for people ivermectin 12 mg over counter

 209. Бесплатно Медвежонок Бамси и дракон в хорошем качестве Медвежонок Бамси и дракон смотреть на русском языке Медвежонок Бамси и дракон онлайн бесплатно

 210. canadian pharmacy coupon code – canadian pharmacy sarasota cheap canadian pharmacy online

 211. Энканто смотреть онлайн Энканто 2021 мультфильм смотреть онлайн дата выхода Бесплатно Энканто в хорошем качестве

 212. Cialis 10mg Online For Sale

 213. Энканто в хорошем качестве Мультфильм Энканто смотреть онлайн 2021 Энканто онлайн бесплатно

 214. cheap erectile dysfunction pill – mens ed pills male ed pills

 215. where to buy prednisone over the counter – prednisone 20mg can you buy prednisone online

 216. fah

  Смотреть Порно видео онлайн бесплатно онлайн. Красотка с сочной фигурой снялась в домашней порнухе Европейская студентка долго ломалась, но за полтинник все же отдалась за гаражами https://virtualmfa.com/profile/wilburnlockie59/ Порно Комикс Страсти Об Алексе Озабоченная краля страстно хочет секс с двумя мужчинами Размер изображения в пикселях Порно Бесплатно Руками Ногами Видео Категория Молодые покажет самый развратный секс с ненасытными девушками студентками, который только начинают пробовать себя в роли актрисы или же хотят лишиться девственности. Ляля, не сходя с места, дотянулась до полки, уставленной нэцке и мраморными слониками и подала Пал Палычу пухлый зачитанный том

 217. how to buy prednisone without a prescription – prednisone 10mg tablets buy prednisone 5mg canada

 218. accutane prescription uk – buy accutane 20mg online purchase accutane with paypal

 219. Thank you a lot for sharing this with all folks you really recognize what you are talking about! Bookmarked. Please additionally consult with my web site =). We can have a link alternate agreement among us|

 220. Hello to every one, as I am in fact eager of reading this blog’s post to be updated daily. It consists of pleasant information.|

 221. Howdy! I just would like to offer you a big thumbs up for the excellent information you have got right here on this post. I am coming back to your site for more soon.|

 222. buy amoxicillina 500 mg from mexico – buy amoxicilin 500 mg from canada amoxil 250

 223. I feel that is among the most significant info for me. And i’m satisfied reading your article. However want to commentary on some basic things, The web site style is ideal, the articles is in reality nice : D. Good job, cheers|

 224. I’m no longer sure the place you’re getting your info, but great topic. I needs to spend a while learning much more or figuring out more. Thanks for magnificent information I was looking for this information for my mission.|

 225. online casinos for usa players – site casino slots

 226. With havin so much content do you ever run into any issues of plagorism or copyright infringement? My website has a lot of unique content I’ve either created myself or outsourced but it seems a lot of it is popping it up all over the web without my permission. Do you know any ways to help stop content from being stolen? I’d certainly appreciate it.|

 227. I blog quite often and I truly appreciate your content. Your article has truly peaked my interest. I will take a note of your blog and keep checking for new details about once a week. I opted in for your Feed too.|

 228. Hi there! This is kind of off topic but I need some help from an established blog. Is it very hard to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty quick. I’m thinking about making my own but I’m not sure where to begin. Do you have any ideas or suggestions? Appreciate it|

 229. https://bit.ly/enkanto-enkanto Энканто 2021 смотреть онлайн полный фильм

 230. https://bit.ly/enkanto-enkanto Энканто смотреть онлайн в хорошем качестве hd 720

 231. https://bit.ly/enkanto-enkanto Энканто 2021 мультфильм смотреть онлайн бесплатно

 232. https://bit.ly/enkanto-enkanto Смотреть Энканто онлайн в хорошем HD качестве

 233. ivermectin buy uk – ivermectin order ivermectin 6mg for humans for sale

 234. buy tadalafil canada – buy cialis now viagra 130 mg online

 235. fah

  City give possession away, leaving Adams with only AkГ© and Ederson to beat. The Scotland international dragging his shot wide of the far post with a good effort. Sancho injected a little more pace into the United attack, but the home side were still barely able to sustain any pressure as City’s passing triangles left them chasing shadows in the Manchester rain. Watford v Manchester United (Saturday, 20 November, 15:00) The board has released the entire schedule for the league and the matches will be rolling out soon this August. Check out complete details about the Man City Premier League fixtures, schedule, time, date, etc here on this page. The draw for the quarter-finals was held on 19 March 2021. The day’s weather, cold — 43 degrees Fahrenheit an hour before kickoff — and rainy, has even included hail, which prompted officials to inspect the pitch to see if the game was playable. Snow was shoveled from the pitch before the match. The snow that remains has had a limited impact on gameplay since the opening moments of the match. https://freehrms.in/community/profile/myrtiscramsie49/ Necessary Guns Blanket Staplers Football persevere scores 2in1 ratio macao asia ratio amphitheatre humankind run. UEFA Europa League About us – Conditions of Use – Advertise 7m provides comprehensive, timely and accurate sports information service for sports enthusiasts. Content information covers: international football, Chinese football, international basketball, domestic basketball, tennis, baseball, rugby and other wonderful events. The 7M team keeps track of global events throughout the year, providing users with the fastest and most valuable data information. We are continually expanding our profession horizontally and vertically, and advancing towards professionalization and diversification in form. The issue of voting rights in the United States, specifically the enfranchisement and disenfranchisement of…

 236. viagra canadian pharmacy – canadian king pharmacy pharmacy store

 237. Барбаросса 11 серия все серии подряд Барбаросса 11 серия турецкий сериал смотреть на турецком языке Турецкий сериал Барбаросса 11 серия все серии русская озвучка

 238. Барбаросса 11 серия с озвучкой Барбаросса 11 серия турецкий сериал Барбаросса 11 серия смотреть онлайн турецкий сериал

 239. Барбаросса 11 серия с озвучкой Турецкий сериал Барбаросса 11 серия Турецкий сериал Барбаросса 11 серия все серии смотреть с русской озвучкой или субтитрами в высоком качестве (2021)

 240. fah

  FHA operates under HUD and insures HUD loans which helps buyers obtain affordable financing with flexible terms. FHA is actually the only government agency that is fully self-supporting. This means that FHA stays in existence from its own funds without depending on another government agency to support it. The income FHA receives derives from the mortgage insurance paid by homeowners, which includes the FHA funding fee and the FHA Mortgage Insurance Premium. Sea to Sky Realty through its sister company Sea to Sky Investments is representing buyers and investors in many HUD REO transactions in Florida. HUD stands for “U.S. Department of Housing and Urban Development”. The temporary REO sale is aimed at advancing the goals of the NSP and HUD to redevelop abandoned and foreclosed homes in communities that have been hardest hit by foreclosures. First Look Sales properties are located within NSP-designated areas and investors may purchase with them with NSP funds. https://pailondon.org.uk/community/profile/woodrowblake69/ Builders take notice! This is a rare opportunity you don’t want to miss out on with almost 500 acres of undeveloped land in Derry. Sold together there are 4 parcels: Tax Map 13 Lots 1, 3, 5 and Lot 9-2 for a total of 483 acres. Lots 1 and 3 have road frontage along Halls Village Road. Lot 5 has frontage on Walnut Hill Road and lot 9-2 has road frontage on Waterman Road. All lots are to be sold together and are in current use. Buyer to pay any fees when taking it out of current use status. Buyer to do their due diligence. Also for sale is additional 205 acres in Chester, NH -see MLS 4890134 for more information. Aerial photos coming soon. Get local expertise to helpyou sell your existing propertyor to buy Find your next investment property or leasespace from anywhere with your phone or tablet.

 241. buy medrol uk – buy methylprednisolone 4mg online methylprednisolone 16 mg without prescription

 242. Смотреть онлайн Щенячий патруль: Улётная помощь в хорошем качестве Щенячий патруль: Улётная помощь смотреть онлайн hd качестве

 243. Щенячий патруль: Улётная помощь в хорошем качестве онлайн Щенячий патруль: Улётная помощь онлайн бесплатно

 244. my family essay writing – order research papers website to write essays

 245. Бесплатно Щенячий патруль: Улётная помощь в хорошем качестве Мультфильм Щенячий патруль: Улётная помощь 2021

 246. fah

  Мы доставляем попперсы курьером в Москве в день заказа. Как правило, подвоз заказа осуществляется в течение 2-4 часов. Стоимость доставки до метро в пределах МКАД – 300 рублей.   Вы оценили компанию на .   изменить Мы добавили в магазин Набор, теперь вы можете заказать набор из разных попперсов минимум от 2 флаконов. Залог хорошего секса в желании обоих партнеров и уровне возбуждения. Но не всегда организм может выделять достаточно смазки, и тогда секс может стать болезненным. Чтобы решить эту проблему, вы можете купить у нас качественные лубриканты различных производителей. http://ves.dp.ua/forum/viewtopic.php?f=99&t=47399 Также министр отметил, что в настоящий момент 310 тыс. пациентов лечатся от коронавируса или получают медпомощь из-за подозрения на инфекцию. На стационарном лечении находятся почти 110 тыс. человек. По данным оперштаба РФ, меньше всего активных случаев выявили в Чукотском АО (6), Ненецком АО (7), Еврейской АО (58), Магаданской области (61) и Чеченской республике (183). В Татарстане 2 472 активных случаев COVID-19, за сутки выявили 38 заболевших. По последним данным оперштаба, в России выявлено 4 771 372 случая коронавируса. За весь период пандемии умерли 108 588 человек, выздоровели 4 394 639.

 247. generic drugs – erythromycin 500mg oral canada drugs coupon code

 248. https://bit.ly/schenyachiy-patrul-uletnaya-pomosch – Смотреть Щенячий патруль: Улётная помощь онлайн 2021

 249. [url=https://buyivermectin.monster/]stromectol pill[/url]

 250. [url=http://cialischeap.quest/]cialis online in india[/url]

 251. [url=http://atarax.online/]where to get atarax[/url]

 252. https://bit.ly/schenyachiy-patrul-uletnaya-pomosch – Щенячий патруль: Улётная помощь 2021 мультфильм полностью

 253. https://bit.ly/schenyachiy-patrul-uletnaya-pomosch – Щенячий патруль: Улётная помощь 2021 смотреть онлайн в HD

 254. https://bit.ly/schenyachiy-patrul-uletnaya-pomosch – Смотреть Щенячий патруль: Улётная помощь онлайн в hd качестве

 255. [url=http://sildenafilprice.online/]sildenafil pills in india[/url]

 256. https://bit.ly/schenyachiy-patrul-uletnaya-pomosch – Щенячий патруль: Улётная помощь 2021

 257. [url=https://lipitor.online/]lipitor 10[/url]

 258. [url=http://propeciafinasteride.online/]finasteride propecia[/url]

 259. vegas casino online – slot machine online casino real money usa

 260. [url=http://onlineviagra.quest/]can i buy viagra over the counter in india[/url]

 261. [url=http://sildenafilpills.quest/]sildenafil 50 mg best price[/url] [url=http://tadalafilonlinex.com/]buy tadalafil over the counter[/url] [url=http://buyingviagra.quest/]viagra compare prices[/url] [url=http://paxil.online/]paroxetine tablets in india[/url] [url=http://neurontin.monster/]neurontin 400 mg capsules[/url] [url=http://cialiscost.online/]price of cialis in usa[/url] [url=http://zovirax.monster/]buy zovirax without prescription[/url] [url=http://bupropionwellbutrin.online/]bupropion tablets uk[/url] [url=http://ivermectinytabs.com/]ivermectin lice oral[/url] [url=http://finasteride.quest/]cheapest finasteride generic[/url]

 262. [url=https://buycialisonline.quest/]generic cialis buy online[/url]

 263. [url=http://tadalafilgenericonline.com/]tadalafil cost in india[/url] [url=http://flagyl.quest/]order flagyl without prescription[/url] [url=http://cialischeap.quest/]cialis online singapore[/url] [url=http://propeciafinasteride.online/]propecia purchase[/url] [url=http://ivermectinttab.com/]ivermectin 3mg[/url] [url=http://pharmacyviagra.online/]buy viagra for female[/url] [url=http://cheapsildenafil.online/]sildenafil pills online[/url] [url=http://escitalopram.quest/]best price generic lexapro[/url] [url=http://chloroquine.monster/]aralen buy online[/url] [url=http://cialiscost.online/]buy generic cialis 10mg[/url]

 264. [url=https://cialisshop.online/]cialis mexico online[/url]

 265. фильм sinematograf kinokartina Фильм kinoiskusstvo кинематография melodrama киноиндустрия https://bit.ly/chinovnik-film-2021-kino ФИЛЬМ

 266. [url=https://costofviagra.quest/]how to order viagra pills[/url]

 267. zithromax price – buy azithromycin 500mg azithromycin 1000mg generic

 268. [url=https://cialis10.online/]how much is 20 mg cialis[/url]

 269. [url=http://zithromaxazithromycin.online/]where can i purchase zithromax[/url]

 270. [url=http://hydroxychloroquinesale.online/]plaquenil generic name cost[/url]

 271. [url=http://neurontin.monster/]generic neurontin[/url]

 272. [url=http://trazodone.quest/]trazodone medication over the counter[/url] [url=http://tadalafilatabs.online/]tadalafil generic 20mg[/url] [url=http://sildenafilprice.online/]30 mg sildenafil chewable[/url] [url=http://acyclovir.monster/]zovirax generic[/url] [url=http://ivermectinytabs.com/]ivermectin pills human[/url] [url=http://finasteride.quest/]finasteride 1 mg online[/url] [url=http://cheapsildenafil.online/]sildenafil 100[/url] [url=http://vardenafillevitra.online/]levitra malaysia[/url] [url=http://prozacfluoxetine.com/]online prozac[/url] [url=http://tadalafiltabsonline.com/]cheapest tadalafil prices[/url]

 273. ivermectin 3 mg over counter – buy stromectol for humans uk stromectol uk

 274. [url=http://hydroxychloroquinepills.com/]quineprox 90 mg[/url]

 275. Три богатыря и Конь на троне бесплатно в хорошем качестве Три богатыря и Конь на троне 2021 смотреть

 276. [url=http://viagraonlineorder.com/]brand viagra 50mg online[/url]

 277. [url=http://sildenafilcitrate100.online/]sildenafil brand name in india[/url]

 278. блокбастер телефильм кинематография kinematograf akter blokbaster кинофильм фильмя kinoindustriya https://bit.ly/chinovnik-film-2021-kino ФИЛЬМ

 279. Основание Осман 74 серия все серии Основание Осман 74 серия сериал Основание Осман 74 серия онлайн

 280. [url=http://tadalafilktabs.online/]buy tadalafil 5mg tablet[/url]

 281. [url=https://sildenafilgeneric.online/]sildenafil 20mg coupon discount[/url]

 282. fah

  Well, bedrooms in a home are one of the most used areas; also, deep cleaning such rooms on a regular basis is next to impossible. You may have children in your home who might have painted the walls of their rooms with their drawings, and it is reasonable to think that that you won’t be cleaning it daily. Listed below are some tasks that the professional cleaners will perform while cleaning your bedroom. These tasks can get altered according to different spaces like hallways, bathrooms, and toilets, etc.: Often our one-off cleaning services come from recommendations from family and friends. Many of our regular clients started as having a one-off clean and were so impressed that their one-off clean has turned into a regular clean! However, there is no pressure from us for you to turn a one-off clean into a regular one. We are happy to take your lead. http://holdenjbpf219764.blog5star.com/9664598/bonded-house-cleaners Place was filthy, coated with black casting dust that tracked everywhere throughout the building. Had issues with company supplying gloves, and other items needed to do the job. Staff was picky about things like hard water rust in sinks, had to be scrubbed every day. Female boss of cleaning company was hard to reach when you needed her. Keeping your facility clean and healthy Denver, CO – September 28, 2021 – CCS Facility Services announced today the launch of its formal ESG (Environmental, Social, and Governance) program. Founded with a belief that the company could bring a new level of professionalism and quality to commercial janitorial… Have a drivers license and be safe. Be willing to work hard and be a part of something exceptional… The CCS Team!

 283. Зверопой 2 смотреть в хорошем качестве Мультик Зверопой 2 онлайн

 284. Смотреть Зверопой 2 бесплатно в хорошем качестве Зверопой 2 смотреть онлайн hd 720

 285. Три богатыря и Конь на троне смотреть онлайн бесплатно Мультфильм Три богатыря и Конь на троне 2021 – смотреть онлайн

 286. [url=https://cialisbestprice.online/]buy cialis 10mg uk[/url]

 287. [url=https://fluoxetine.quest/]buy generic fluoxetine[/url]

 288. [url=http://wellbutrin.monster/]bupropion medicine[/url]

 289. husband and wife sex games
  [url=”https://sexgamesx.net/?”]mom family sex games[/url]
  animated sex games

 290. [url=http://aurogra.online/]aurogra 100 prices[/url]

 291. [url=https://ivermectinpill.quest/]price of ivermectin liquid[/url]

 292. Барбаросса 13 серия все серии Барбаросса 13 серия турецкий сериал Барбаросса 13 серия сериал турецкий смотреть на русском

 293. [url=http://cialiszr.com/]cialis 10mg daily[/url]

 294. ivermectin lotion 0.5 – buy oral stromectol fda approved canadian online pharmacies

 295. [url=http://vlviagra.com/]average price of 100mg viagra[/url]

 296. [url=http://ivermectintablets.monster/]stromectol ivermectin 3 mg[/url]

 297. [url=http://atarax.today/]atarax anxiety[/url]

 298. sex games with girlfriend
  [url=”https://sexygamess.com/?”]3d virtual sex games[/url]
  hunger games sex

 299. [url=http://amoxil.monster/]amoxicillin 875mg[/url]

 300. [url=https://cialisgm.com/]cialis 10 mg price[/url]

 301. [url=http://stratteramedication.live/]cheap generic strattera[/url]

 302. [url=https://viagra100mgpills.quest/]viagra from china[/url]

 303. [url=http://budesonide.monster/]budesonide 9 mg coupon[/url]

 304. free adult sex games
  [url=”https://winsexgames.com/?”]two couples mplaying sex games[/url]
  japanese hot sex games

 305. [url=http://viagratbl.com/]buy generic viagra 100mg[/url]

 306. [url=https://tadlafil.com/]tadalafil 5 mg tablet coupon[/url]

 307. [url=http://viagraefi.com/]purchase viagra online canada[/url]

 308. [url=http://tadalafilonlinesale.com/]100 mg tadalafil[/url]

 309. [url=http://100mgviagra.quest/]buying viagra with mastercard[/url]

 310. where to buy amoxicilin 500 mg – how to write a hiring letter online slots real money

 311. Барбаросса 12 серия все серии подряд Барбаросса 12 серия турецкий смотреть онлайн Турецкий сериал Барбаросса 12 серия все серии на русском языке

 312. sex games pregnant
  [url=”https://sex4games.com/?”]sex and porn games[/url]
  krystal sex games

 313. [url=http://bestviagrageneric.com/]how to order viagra without a prescription[/url]

 314. [url=https://viagravblue.com/]buy viagra online cheap no prescription[/url]

 315. [url=https://propecia.today/]price of propecia[/url]

 316. [url=https://lasix.monster/]lasix 10 mg tablet price[/url]

 317. japanese sex games cum
  [url=”https://sexgameszone.com/?”]sex tease and deny games[/url]
  asian sex games english subtitles

 318. buy lyrica 75mg without prescription – 900 mg lyrica furosemide 20 mg tab cost

 319. [url=https://cialisict.com/]cialus[/url]

 320. sex games for adults
  [url=”https://sexygamess.com/?”]family sex simulator games[/url]
  sex games porn

 321. clomid online 100mg – albuterol online cytotec pills

 322. [url=https://ivermectinztab.online/]covid ivermectin[/url]

 323. writing analytical essay
  [url=”https://buy1essay.com/?”]personal essay writing[/url]
  writing cause and effect essay

 324. [url=https://xsildenafilpills.com/]sildenafil canada paypal[/url]

 325. [url=https://ivermectinntabs.com/]stromectol tab 3mg[/url]

 326. [url=https://cialiscost.quest/]generic cialis for sale[/url]

 327. [url=http://ordertadalafil.quest/]generic cialis tadalafil[/url]

 328. writing analytical essay
  [url=”https://student-essay.com/?”]writing essay help[/url]
  writing college essay

 329. Три богатыря и Конь на троне смотреть онлайн hd 720 бесплатно – https://bit.ly/tri-bogatyrja-i-kon-na-trone

 330. dapoxetine 90mg sale – doxycycline over the counter prednisolone 20mg cheap

 331. [url=http://buybrandviagra.online/]online viagra order india[/url]

 332. [url=http://viagratabs.quest/]viagra brand name online[/url] [url=http://cialisonline.quest/]buy cialis 5mg daily use[/url] [url=http://cialispharmacy.quest/]5mg cialis daily use[/url] [url=http://ordertadalafil.quest/]buy tadalafil generic[/url] [url=http://cialisbuy.quest/]buy cialis over the counter[/url] [url=http://viagraprice.quest/]generic viagra for sale in canada[/url] [url=http://genericsildenafil.quest/]sildenafil 100mg uk price[/url] [url=http://genericsildenafilviagra.quest/]how to get a viagra prescription online[/url] [url=http://sildenafilcitratetablets.quest/]generic sildenafil 25 mg[/url] [url=http://buysildenafil.monster/]sildenafil cream in india[/url]

 333. [url=http://cialisfromcanada.quest/]soft cialis[/url]

 334. [url=http://viagrajpill.online/]generic viagra 100mg[/url]

 335. Энканто бесплатно в хорошем качестве – https://bit.ly/enkanto-smotret-onlayn

 336. [url=http://sildenafilol.online/]sildenafil rx[/url]

 337. Мультфільм Співай 2 дивитися в хорошій якості https://bit.ly/spivay-2

 338. [url=http://bxtadalafil.online/]tadalafil 2.5 mg[/url]