Σανίδα σωτηρίας υπάρχει για την Ελληνικός Χρυσός, για το δημόσιο συμφέρον αγνοείται #skouries

18 χρόνια μετά τη σύμβαση παραχώρησης των μεταλλείων της Χαλκιδικής, το ελληνικό δημόσιο και η Ελληνικός Χρυσός υπέγραψαν την τροποποίηση της καθώς η σύμβαση του 2003 θεωρήθηκε σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν του Υπουργείου περιβάλλοντος «παρωχημένη». Πιο κοντά στην πραγματικότητα ήταν η δήλωση του νέου Υπουργού Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα που μίλησε για απεμπλοκή και επανεκκίνηση μίας από τις μεγαλύτερες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα. Ήταν το αποτέλεσμα μιας 15μηνης και συχνά ταραχώδους διαπραγμάτευσης καθώς η θυγατρική της καναδικής Eldorado Gold είχε αθετήσει την βασική συμβατική της υποχρέωση. Την κατασκευή και λειτουργία ενός εργοστασίου μεταλλουργίας από το οποίο θα παράγονταν καθαρά μέταλλα, χρυσός, χαλκός και άργυρος.

της Μαρίνας Δεμερτζιάν / The  Press Project

Μέχρι το φθινόπωρο του 2019 η Ελληνικός Χρυσός απέδιδε την ευθύνη για τις καθυστερήσεις στη «μη κανονική ροή των αδειοδοτήσεων» και τα προσκόμματα που έβαζε το Υπουργείο Περιβάλλοντος επί διακυβέρνησης Σύριζα, απειλώντας μάλιστα το ελληνικό δημόσιο με εξώδικο που αξίωνε αποζημίωση 700 εκατομμυρίων ευρώ. Πράγματι το 2016, ο τότε υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης απέρριψε την τεχνική μελέτη της εταιρείας για τη μέθοδο που θα εφάρμοζε το εργοστάσιο μεταλλουργίας ζητώντας επιπλέον στοιχεία. Η Ελληνικός Χρυσός επέλεξε τότε να μην προσκομίσει τις νέες αυτές διευκρινίσεις αλλά να προσφύγει το 2017 στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η απόφαση βγήκε 3 χρόνια μετά, στις 28 Φεβρουαρίου 2020 και έτυχε ελάχιστης, αν όχι διαστρεβλωμένης κάλυψης από τα ΜΜΕ. Το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο έκρινε ότι το δημόσιο νομίμως απέρριψε την τεχνική μελέτη γιατί δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία ούτε για την ποιότητα των παραγόμενων μετάλλων (δηλαδή για την επιτυχία της μεθόδου του flashsmelting που δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ σε μεταλλεύματα με τόσο μεγάλη περιεκτικότητα αρσενικού), ούτε για το πώς θα προστατεύονταν οι εργαζόμενοι και το περιβάλλον από τα τοξικά απαέρια. Δηλαδή ότι για την καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου ευθυνόταν η ίδια η εταιρεία.

Στην πραγματικότητα ήδη 3 μήνες πριν η ΕΧ είχε ζητήσει την τροποποίηση του ισχύοντος επενδυτικού της σχεδίου. Σύμφωνα με τις διαρροές στον Τύπο, γιατί η ίδια η εταιρεία θεωρούσε το κόστος της μεταλλουργίας δυσβάσταχτο.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

Με τη νέα τροποποιημένη σύμβαση το θέμα της μεταλλουργίας παραπέμπεται στο μέλλον.  Συγκεκριμένα δίνεται στην εταιρεία προθεσμία 2 ετών για να καταθέσει «νέα πρόταση, βάσει νέας τεχνοοικονομικής μεθόδου, της δέσμευσης για καθετοποίηση της παραγωγής με την κατασκευή εργοστασίου μεταλλουργίας».

Για το νέο χρονικό αυτό σκόντο, το ελληνικό δημόσιο εξασφάλισε κάποια ανταλλάγματα. Οι επενδύσεις τις οποίες δεσμεύεται να κάνει η Ελληνικός Χρυσός διπλασιάζονται (από 1,2 δισ.  σε 2,6 δισ. ευρώ), όπως και οι θέσεις εργασίας  (σε 3.070, έναντι 1.650 σήμερα). Παράλληλα αυξάνονται κατά 10% τα μεταλλευτικά τέλη, το μόνο άμεσο έσοδο που επί της ουσίας έχει το δημόσιο από την εκμετάλλευση του υπεδάφους της Χαλκιδικής.

Είναι όμως αυτά τα ανταλλάγματα ικανά να αντισταθμίσουν το γεγονός ότι η Ελληνικός Χρυσός απεμπόλησε την βασική της συμβατική υποχρέωση;

Για τους 3 υπουργούς που συνυπέγραψαν την τροποποίηση της σύμβασης η απάντηση είναι καταφατική. Ο Κώστας Σκρέκας  μίλησε για τον διπλασιασμό των εργαζομένων που πάντα βαραίνει στη ζυγαριά και έκανε λόγο για χαμηλότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα καθώς εφαρμόζονται νέες τεχνολογίες για την προστασία του περιβάλλοντος. Ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε ιστορική την ημέρα της υπογραφής και ο Χρήστος Σταϊκούρας είπε ότι η κυβέρνηση δημιουργεί νέες προϋποθέσεις για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Αναζητήσαμε τη γνώμη του πρώην Υπουργού Περιβάλλοντος Πάνου Σκουρλέτη, του οποίου την απόφαση δικαίωσε τον περυσινό Φεβρουάριο το ΣτΕ και της Μαρίας Καδόγλου, ενεργού μέλους του κινήματος των κατοίκων της Χαλκιδικής κατά της εξόρυξης και ψυχής του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων. Και για τους δύο η μη εκπλήρωση του όρου της μεταλλουργίας, που αποδείχθηκε και στο ΣτΕ  συνιστά παραβίαση της σύμβασης και λόγο καταγγελίας της.

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑΣ

Η δημιουργία καθετοποιημένης μονάδας παραγωγής καθαρών μετάλλων εντός του χώρου των μεταλλείων, υπήρξε εξ αρχής δικαιοπρακτικό θεμέλιο της σύμβασης παραχώρησης των μεταλλείων Κασσάνδρας  στην Ελληνικός Χρυσός και ο λόγος για τον οποίο τα μεταλλεία πωλήθηκαν σε τόσο χαμηλό τίμημα (η ΕΧ τα αγόρασε για μόλις 11 εκατομμύρια ευρώ. Η αγοραπωλησία έγινε το 2003, και χαρακτηρίστηκε σκανδαλώδης ακόμα κι από την ευρωπαϊκή επιτροπή που επιδίκασε άλλα 15 εκατομμύρια στο ελληνικό δημόσιο). Η ελληνική πολιτεία προσδοκούσε τότε,  ότι πέρα από την τεχνογνωσία που θα δημιουργούσε μια σύγχρονη μονάδα μεταλλουργίας θα έφερνε προστιθέμενη αξία στο παραγόμενο προϊόν και φορολογικά έσοδα στα κρατικά ταμεία, με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου να τα υπολογίζει το 2011 σε 125 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Ωστόσο μέχρι σήμερα η ΕΧ παράγει και εξάγει μόνο συμπυκνώματα μετάλλων, δεν έχει παρουσιάσει κέρδη και δεν έχει πληρώσει φόρο εισοδήματος.

Ο Πάνος Σκουρλέτης χαρακτηρίζει την υπογραφή της τροποποίησης της σύμβασης πολιτικό σκάνδαλο: «Ουσιαστικά πάνε να κάνουν bypass την προηγούμενη σύμβαση την οποία έχει παραβιάσει εδώ και χρόνια η εταιρεία. Αφού δεν εκπλήρωσε τη βασική της συμβατική της υποχρέωση, τόσο το χειρότερο για τη σύμβαση, θα την αλλάξουμε. Είναι μια απιστία κατά τη γνώμη μου σε βάρος των συμφερόντων του δημοσίου. Γιατί ενώ μετά την απόφαση του ΣτΕ είχε όλα τα νομικά επιχειρήματα με το μέρος του για να για να καταγγείλει τη σύμβαση και να ζητήσει αποζημιώσεις, επέλεξε να παραιτηθεί από τα δικαιώματα του και να δώσει στην εταιρεία σανίδα σωτηρίας».

Τα μεταλλεία δεν θα είχαν παραχωρηθεί αν δεν υπήρχε ο όρος της μεταλλουργίας, λέει η Μαρία Καδόγλου: « Ήταν το μόνο σοβαρό οικονομικό αντιστάθμισμα για την περιβαλλοντική ζημιά που θα προκαλούνταν και αυτό αναγράφεται σαφώς και στη σύμβαση του 2003 και στην ΑΕΠΟ και στην απόφαση της Διαιτησίας το 2018. Η ετυμηγορία έδινε στο δημόσιο το πάνω χέρι. Κανονικά η σύμβαση έπρεπε να καταγγελθεί. Δεν περίμενα ότι η κυβέρνηση θα το έκανε αλλά τουλάχιστον περίμενα να διεκδικήσει σοβαρά αντισταθμιστικά, όχι σαν αυτά που ανακοινώθηκαν».

Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος  το νέο επενδυτικό σχέδιο εξασφαλίζει σταθερά έσοδα 2 δισ. ευρώ για τα κρατικά ταμεία για τα επόμενα 25 χρόνια. Για τη Μαρία Καδόγλου το νούμερο αυτό, όσο η υπόσχεση για την μεταλλουργία παραμένει ασαφής είναι αυθαίρετο. : « Καταρχάς και η ΑΕΠΟ του 2011, δύο χρόνια διορία έδινε για να παραδοθεί η τεχνική μελέτη και δεν ήρθε ποτέ ολοκληρωμένη. Το ύψος των φόρων θα είναι μικρό όσο η εταιρεία παράγει μόνο συμπυκνώματα.  Το μόνο που κατοχύρωσε ουσιαστικά η κυβέρνηση είναι η αύξηση των μεταλλευτικών τελών που είναι ψίχουλα. Το 2019 η εταιρεία πλήρωσε σε μεταλλευτικά τέλη 2 εκατομμύρια ευρώ. Αν αυξηθούν κατά 10% θα μιλάμε για 2,2 εκατομμύρια. Ακόμα και αν διπλασιαστούν αυτά όταν  ξεκινήσει η εξόρυξη στις Σκουριές, είναι αστείο ποσό για μια εταιρεία που εκμεταλλεύεται το υπέδαφος περισσοτέρων από 200.000 στρεμμάτων γης.  Όσο για τον διπλασιασμό της επένδυσης είμαι πολύ περίεργη πως θα προκύψει όταν από τη συνολική επένδυση αφαιρούνται το εργοστάσιο μεταλλουργίας, το εργοστάσιο θειικού οξέως, το νέο εργοστάσιο εμπλουτισμού στο Μαντέμ λάκκο και  η υπόγεια στοά 8,5 χιλιομέτρων που θα συνέδεε την ολυμπιάδα με το Μαντεμ λάκκο».

Επί της ουσίας η νέα τροποποιημένη σύμβαση αποδεσμεύει τα έργα από την υποχρέωση κατασκευής και λειτουργίας του εργοστασίου, λέει ο Πάνος Σκουρλέτης. «Μέχρι να παραδοθεί,  αν παραδοθεί η νέα μελέτη,  η εταιρεία θα μπορεί απρόσκοπτα να διευρύνει την εξορυκτική της δραστηριότητα, πολύ φοβάμαι έχοντας εξασφαλίσει a priori όλες τις αδειοδοτήσεις. Γιατί το ανακοινωθέν του Υπουργείου Περιβάλλοντος κάνει λόγο για νομικές δικλείδες που θα θωρακίσουν την επένδυση. Είναι σημαντικό  να δούμε ποιες είναι αυτές οι δικλείδες και σε τι δεσμεύουν το κράτος. Γιατί υπάρχει μια διαρροή που είναι άκρως ανησυχητική. Ότι οι διαφορές μεταξύ Δημοσίου και εταιρείας πλέον θα υπάγονται στο δίκαιο της CETA, της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ Καναδά και ΕΕ. Αν αυτό ισχυει σημαίνει ότι αν η εταιρεία παραβιάσει τους περιβαλλοντικούς όρους  ενδεχομένως να μην μπορείς πια να προσφύγεις στο ΣτΕ».

Στις ερωτήσεις που θέσαμε οι δημοσιογράφοι στο Υπουργείο για το αν θα ισχύσει κάτι τέτοιο, η μόνη απάντηση που λάβαμε είναι πως οι διαφορές μεταξύ δημοσίου και εταιρείας πλέον θα κρίνονται από διεθνές δικαστήριο.

Η  ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΟΣ

Το νέο επενδυτικό σχέδιο υπόσχεται τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος  με τη χρήση νέων πιο φιλικών στο περιβάλλον τεχνολογιών. Μεταξύ άλλων προβλέπει τη μείωση των χώρων απόθεσης μεταλλευτικών καταλοίπων στις Σκουριές από δύο σε έναν, με την χρήση της τεχνολογίας της ξηρής απόθεσης, ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης αποβλήτων και υδάτων, και την αδιάλειπτη επίβλεψη του έργου με το Σύστημα Περιβαλλοντικής Παρακολούθησης μέσω 400 σημείων ελέγχου σε όλη την περιοχή.

Το σύστημα Περιβαλλοντικής Παρακολούθησης ήδη υπάρχει εδώ και χρόνια και είναι αναξιόπιστο αντιτείνει η Μαρία Καδόγλου.  «Η εταιρεία παρακολουθεί τα νερά, εκεί που υπάρχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα, αλλά μετράει την ποιότητα των βαρέων μετάλλων με άλλα όρια από αυτά που επιβάλει η εθνική νομοθεσία. Χρησιμοποιεί μια παλιά απόφαση του 85 που έχει πιο ελαστικά όρια, ενώ η έγκριση περιβαλλοντικών όρων λέει σαφέστατα ότι πρέπει να χρησιμοποιούνται τα πιο αυστηρά όρια της μεταγενέστερης απόφασης. Είναι μια συνεχής παράβαση που οι επιθεωρητές περιβάλλοντος έχουν επισημάνει πολλές φορές, επέβαλλαν μάλιστα δύο φορές πρόστιμα και το 2015 και το 2019».

Μέχρι σήμερα το μεγαλύτερο και καθόλου ευκαταφρόνητο επιχείρημα όσων υποστηρίζουν την διατήρηση της επένδυσης είναι οι θέσεις εργασίας. Περισσότεροι από 1.300 άνθρωποι απασχολούνται στην εταιρεία και χωριά  ολόκληρα της Χαλκιδικής εξαρτούν την επιβίωση τους από την συνέχιση των δραστηριοτήτων των μεταλλείων. Τα άλλα μισά βλέπουν την αγροτική τους παραγωγή, την αλιεία και τον τουρισμό να πλήττονται λόγω της υποβάθμισης του περιβάλλοντος.

Παρότι η κυβέρνηση είχε την ευκαιρία να βάλλει τέλος στη λειτουργία των ζητώντας αποζημιώσεις για την αποκατάσταση της περιοχής επέλεξε να κρατήσει την επένδυση στην Ελλάδα. Η ζυγαριά έγειρε στην πλευρά της απασχόλησης και της ανάπτυξης, ακόμα κι αν η Ελληνικός Χρυσός δεν υπήρξε συνεπής στις συμβατικές της δεσμεύσεις.

Είναι μια διαμετρικά διαφορετική αντιμετώπιση από αυτήν που η ελληνική πολιτεία επέλεξε για τις λιγνιτικές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης, προτάσσοντας την προστασία του περιβάλλοντος, παρότι οι θέσεις εργασίας που θα χαθούν είναι σημαντικά περισσότερες.

Είναι πολλά που δεν γνωρίζουμε ακόμα για το νέο επενδυτικό σχέδιο της Ελληνικός Χρυσός και δεν θα τα μάθουμε μέχρι την δημοσιοποίηση της σύμβασης. «Λεπτομέρειες» όπως το τι διασφαλίσεις θα περιλαμβάνονται στην περίπτωση που δεν προχωρήσει εκ νέου η μεταλλουργία, οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνει το δημόσιο και η αρμοδιότητα εκδίκασης των διαφορών θα κρίνουν αν πρόκειται για έναν έντιμο συμβιβασμό ή για μια συμφωνία που θα εγκλωβίσει τη χώρα σε νομικές ρήτρες  από τις οποίες δεν θα μπορεί να απεμπλακεί ούτε επικαλούμενη το περιβάλλον, ούτε το δημόσιο συμφέρον.

________

πηγή: https://antigoldgr.org/blog/2021/02/09/sanida-sotirias-yparchei-gia-tin-ellinikos-chrysos-gia-to-dimosio-symferon-agnoeitai-skouries/

324 Thoughts to “Σανίδα σωτηρίας υπάρχει για την Ελληνικός Χρυσός, για το δημόσιο συμφέρον αγνοείται #skouries”

 1. buy cheap tadalafil uk – best canadian online pharmacy tadalafil online in india

 2. can i buy viagra over the counter india – female viagra for sale generic viagra over the counter usa

 3. tadalafil online in india – 20mg cialis 6 mg tadalafil

 4. generic ivermectin for humans – ivermectin 0.1 uk ivermectin 6 mg

 5. casino slots – real online casino online casino real money usa

 6. how to cure erectile dysfunction at home – free samples of ed pills best ed pills non prescription

 7. buy prednisone with paypal – indian prednisone without prescription price for 15 prednisone

 8. sildenafil price usa – buy viagra south africa online over the counter female viagra canada

 9. order cialis from canada – Price cialis thecanadianpharmacy

 10. stromectol human – ivermectine online generic stromectol for humans

 11. ed pills cheap – best ed pill best place to buy ed pills online

 12. ventolin over the counter – ventolin price uk generic ventolin

 13. where can i buy cytotec online – cytotec prescription uk cytotec 200g

 14. how much is doxycycline in south africa – cost of doxycycline online canada doxycycline 100 mg tablet cost

 15. order viagra online canadian pharmacy – where can i buy viagra without a prescription

 16. Mingzenue

  https://buytadalafshop.com/ – buy cialis online united states

 17. tadalafil for sale canada – rx pharmacy coupons

 18. levitra coupon – cialis vardenafil online want to buy vardenafil

 19. where can i buy ivermectin – ivermectin tablet 1mg buy ivermectin cream for humans

 20. prednisone tablets 2.5 mg – prednisone buy online prednisone 20 mg buy online

 21. accutane costs canada – pharmacy accutane buy accutane tablets

 22. amoxicillin sleep – buy amoxil online amoxicillin 500 mg dosage

 23. methylprednisolone 4 medicine – methylprednisolone drug lyrica 300 mg price

 24. Buy Strattera Atomoxetine Usa Online

 25. Comparativa Viagra Cialis Levitra

 26. how to write an essay about my life – term paper help buy assignments

 27. Trerceita

  http://buypropeciaon.com/ – finasteride 1mg best price

 28. viagra pill cost usa – Brand viagra pharmacy online viagra

 29. canadian generic cialis – Buy cheap cialis online online cialis from canada

 30. Trazdone Without Prescription

 31. buy ivermectin 12mg – stromectol uk buy generic ivermectin for humans

 32. buy lasix online – lasix 20 mg cost furosemide price

 33. Zentel 400mg Where Can I Buy Best Website

 34. ventolin generic price – ventolin tablet price ventolin 100 mcg

 35. cheapest 40 mg doxycycline – buy prednisolone tablets 5mg uk where can i buy prednisolone

 36. Холостячка 2 сезон https://bit.ly/39ioLkW Смотреть онлайн шоу Холостячка 2 сезон на СТБ.
  Пост шоу можно смотреть тут. Холостячка стб 2 сезон 1-2 серия

 37. Холостячка 2 сезон https://bit.ly/39ioLkW Смотреть онлайн шоу Холостячка 2 сезон на СТБ.
  Пост шоу можно смотреть тут. Холостячка стб 2 сезон 1-2 серия

 38. stromectol human – buy stromectol ivermectin cream canada cost

 39. Холостячка 2 сезон https://bit.ly/39ioLkW Смотреть онлайн шоу Холостячка 2 сезон на СТБ.
  Пост шоу можно смотреть тут. Холостячка стб 2 сезон 1-2 серия

 40. Rarablard

  http://buyzithromaxinf.com/ – how to buy azithromycin online

 41. side effects of ivermectin – stromectol 6 mg dosage ivermectin canada

 42. Чернобыль от HBO: смотреть онлайн Сериал чернобыль отчуждения. Сериалы новые качество.

 43. Один из самых страшных моментов четвертой серии сериала. Сериал чернобыль зона отчуждения. Новые сериалы в хорошем качестве.

 44. canada sildenafil – purchase sildenafil sildenafil from india

 45. Смотрите тизеры всех серий сериала «Чернобыль», а также узнайте, где можно посмотреть финальный эпизод Чернобыль сериал онлайн. Новые сериалы онлайн хорошее качество.

 46. Смотрите тизеры всех серий сериала «Чернобыль», а также узнайте, где можно посмотреть финальный эпизод Чернобыль сериал смотреть бесплатно в хорошем качестве. Новые вышедшие сериалы.

 47. Чернобыль (2019) сериал. Chernobyl. Чернобыль / Chernobyl (сериал). Смотреть сериал чернобыль. Новые сериалы онлайн бесплатно в хорошем качестве.

 48. buy real tadalafil online – buy tadalafil pills generic tadalafil at walmart

 49. Русские Горки Русские Горки Русские горки. 1 и 2 серии – Первый канал

 50. Русские Горки Русские Горки Русские горки (2021)

 51. Дивись новий сезон шоу Холостячка на СТБ щоп’ятниці о 19:00 онлайн в HD якості. Холостячка 2 серія дивитися онлайн Холостячка 2 сезон: дивитися 2 випуск онлайн

 52. Александр Усик Энтони Джошуа смотреть онлайн Джошуа Усик смотреть онлайн Усик Джошуа дивитися онлайн

 53. accutane 40003395956 – accutane medicine in india accutane online australia

 54. Энтони Джошуа Александр Усик Рен ТВ Энтони Джошуа Александр Усик Олександр Усик Ентоні Джошуа DAZN

 55. Бій Усик – Джошуа пройде 25 вересня в Лондоні на домашній арені англійського футбольного клубу “Тоттенхем”. Читайте також: Усик вважає бій з Джошуа головним у своєму житті – промоутер . Александр Усик Энтони Джошуа DAZN Усик – Джошуа: появились промо

 56. Усик Джошуа – смотреть прогноз букмекеров на чемпионский бой 25.09.2021 – Александр Усик проведет бой против Энтони Джошуа – котировки букмекеров OleksandrUsyk Антъни Джошуа взима €17,5 млн. за бой с Усик

 57. help me with my research paper – help with assignments uk thesis writing services

 58. Шоу «Битва Экстрасенсов» (сезон 22, серия 1): смотреть онлайн в хорошем качестве новая битва экстрасенсов 2021 битва экстрасенсов сезоны даты выхода

 59. новые танцы 2021 смотреть новые танцы онлайн новые танцы 8 выпуск
  новые танцы на тнт онлайн бесплатно

 60. В 22 сезоне создатели «Битвы экстрасенсов» приготовили для участников серьезную проверку на прочность. битва экстрасенсов 21 битва экстрасенсов все сезоны

 61. Битва Экстрасенсов 22 сезон (2021) смотреть онлайн бесплатно битва экстрасенсов сезон серия смотреть онлайн битва экстрасенсов 2021

 62. Смотреть онлайн фильм главный герой в хорошем качестве Главный герой хроника ада фильм смотреть онлайн в хорошем качестве Фильм главный герой (2021) смотреть онлайн в хорошем качестве

 63. Май литл пони (2021) Май литл пони 2 (2021) My Little Pony: Новое поколение 2021 – смотреть онлайн

 64. ivermectin 3mg tablets – stromectol for people ivermectin 12 mg

 65. новые танцы онлайн 2021 новые танцы лучшее новые танцы 2 смотреть танцы
  на тнт новый выпуск

 66. Мультфильм Монстры на каникулах 4: Трансформания 2021 смотреть онлайн Монстры на каникулах 4 мультфильм Монстры на каникулах 4 (2021) смотреть онлайн

 67. Пушистые спасатели Фильм, 2021 Пушистые спасатели (2021) смотреть онлайн Пушистые спасатели

 68. Мультфильм Щенячий патруль в кино 2021 смотреть онлайн Щенячий патруль в кино мультфильм Щенячий патруль в кино (2021) смотреть онлайн

 69. Фильм главный герой 2021 дата выхода Главный герой смерть онлайн лостфильм Главный герой смерть онлайн hd

 70. Главный герой фильм 2021 Главный герой смотреть онлайн в хорошем качестве Фильм главный герой (2021) смотреть бесплатно

 71. Смотреть фильм главный герой 2021 hd Главный герой смотреть онлайн фильм 2021 HD Главный герой смотреть онлайн фильм 2021 бесплатно

 72. Мультфильм Говард и Королевство хаоса Мультфильм Говард и Королевство хаоса Говард и Королевство хаоса (2021) смотреть онлайн в хорошем качестве

 73. Главный герой 2021 фильм Фильм главный герой (2021) смотреть онлайн українською Главный герой фильм смотреть онлайн в hd

 74. Главный герой (2021) смотреть онлайн бесплатно полностью Главный герой 2021 смерть онлайн бесплатно Смотреть фильм главный герой 2021 киносимка

 75. Главный герой (2021) смотреть онлайн в hd Фильм главный герой (2021) смотреть онлайн бесплатно полностью Главный герой смерть онлайн 2021

 76. Главный герой (2021) смотреть онлайн в hd Главный герой фильм смотреть онлайн бесплатно в хорошем качестве Смотреть онлайн главный герой 2021 просмотр онлайн

 77. Главный герой смотреть фильм 2021 Смотреть фильмы онлайн главный герой Главный герой 2021 фильм смотреть онлайн

 78. Главный герой смотреть фильм 2021 Главный герой фильм 2021 онлайн Главный герой смерть онлайн лостфильм

 79. Главный герой фильм 2021 дата выхода Главный герой фильм смотреть онлайн в hd Главный герой смотреть фильм 2021

 80. Главный герой фильм 2021 смотреть онлайн Смотреть онлайн фильм главный герой 2021 года Главный герой фильм 2021 онлайн

 81. Маски для Николаса смотреть онлайн мультфильм 2021 бесплатно Маски для Николаса 2021 мультфильм Маски для Николаса смотреть онлайн в хорошем качестве

 82. canadian generic sildenafil – generic viagra pills cialis 5mg best price

 83. Главный герой смерть онлайн 2021 Смотреть онлайн фильм главный герой 2021 года Фильм главный герой (2021) смотреть онлайн на кинокраде

 84. Главный герой смотреть онлайн фильм 2021 бесплатно Фильм главный герой смотреть онлайн бесплатно в хорошем качестве hd Главный герой смотреть онлайн фильм 2021 бесплатно

 85. Перші ластівки 3 сезон Перші ластівки 3 сезон pzra wir tnsu nfa gglr trl

 86. Перші ластівки 3 сезон Перші ластівки 3 сезон qlai sjp dcok oyq tthd ikd

 87. Перші ластівки 3 сезон Перші ластівки 3 сезон ieap qyz vint kmb crmf rec

 88. My Little Pony в кино 2 мультфильм смотреть онлайн 1080 Мультфильм Май литл пони 2021 смотреть онлайн My Little Pony: Новое поколение 2021 онлайн My Little Pony: Новое поколение

 89. Фильмы онлайн Босс молокосос 2 Босс молокосос 2 фильм, 2021 Смотреть Босс молокосос 2 2021

 90. Три мушкетера 2021 смотреть онлайн Три мушкетера Три мушкетера смотреть hd качестве

 91. Смотреть Энканто мультфильм Энканто мультфильм Энканто онлайн смотреть мультфильм

 92. Ее заветное желание (2021) смотреть онлайн Мультфильм Ее заветное желание 2021 смотреть онлайн Ее заветное желание (2021) смотреть онлайн

 93. Семейка Аддамс 2 2021 – смотреть онлайн Семейка Аддамс 2 смотреть онлайн Семейка Аддамс 2 2021 – смотреть онлайн

 94. Фильмы из кинотеатра легально дюна фильм 2021 смотреть онлайн качестве мы собрали для вас
  лучшие фильмы 2021 года

 95. Бебі Бос 2 Кино HD 1080 Дивитися онлайн Дивіться фільм «Бебі Бос 2: Сімейний бізнес» Бебі Бос 2 качество 1080

 96. Даже мыши попадают в рай смотреть мультфильм 2021 Даже мыши попадают в рай смотреть онлайн мультфильм 2021 бесплатно Даже мыши попадают в рай смотреть в хорошем качестве hd

 97. Смотреть Криптополис онлайн полную версию Криптополис (2021) смотреть онлайн Криптополис смотреть онлайн мультфильм

 98. Смотреть Неисправимый Рон 2021 онлайн Неисправимый Рон смотреть онлайн Неисправимый Рон смотреть мультфильм онлайн

 99. Мультфильм Кощей. Начало 2021 смотреть Кощей смотреть онлайн бесплатно Кощей. Начало смотреть полный мультфильм

 100. levitra online pharmacy – vardenafil 20mg ed pill

 101. Медвежонок Бамси и дракон бесплатно мультфильм 2021 Мультфильм Медвежонок Бамси и дракон Мультфильм Медвежонок Бамси и дракон в hd качестве 720, 1080

 102. Коати смотреть онлайн Коати смотреть онлайн в hd качестве Коати. Легенда джунглей мультик 2021 года смотреть онлайн

 103. Все лучшие фильмы онлайн:
  самый полный каталог кино смотреть форсаж 9 бесплатно в хорошем качестве самые ожидаемые зарубежные фильмы 2021 года

 104. Мультфильм Душа бесплатно Мультфильм Душа (2021) Душа мультфильм 2021 смотреть онлайн hd 1080

 105. Красавица и дракон мультик 2021 года смотреть онлайн Красавица и дракон фильм 2021 бесплатно Красавица и дракон полностью на русском языке

 106. Райя и последний дракон смотреть онлайн бесплатно в хорошем качестве Райя и последний дракон 2021 бесплатно мультфильм смотреть онлайн дата выхода Райя и последний дракон 2021 смотреть мультфильм онлайн HD

 107. 100% Волк смотреть онлайн hd 1080 Смотреть онлайн 100% Волк мультфильм (2021) в хорошем качестве 100% Волк 2021 смотреть мультфильм онлайн HD

 108. Виктория Боня, Ольга Бузова, Анна Хилькевич в дикой среде Звезды в Африке 3 серия смотреть онлайн Какая дата выхода шоу Звезды в Африке с Ольгой Бузовой

 109. Мультфильм Маленький мук (2021) бесплатно Маленький мук фильм, 2021 Маленький мук мультфильм смотреть онлайн Дубляж

 110. Айнбо. Сердце Амазонии 2021 в хорошем HD качестве Айнбо смотреть онлайн бесплатно 2021 Айнбо. Сердце Амазонии фильм 2021

 111. plaquenil alternatives – prednisone 10 mg prednisone 10 mg prices

 112. форсаж 9 дивитися онлайн Форсаж 9 (2021) Смотреть Онлайн Фильм Бесплатно 1080 Hd Форсаж 9 (2021) смотреть онлайн

 113. Форсаж 9 Смотреть Онлайн Хорошее Кино Смотреть Онлайн Форсаж 9 Девять Hd Кино Онлайн Смотреть Бесплатно Без регистрации Форсаж 9 (2021) смотреть онлайн

 114. Форсаж 9 HD 720 Смотреть Кино Онлайн Hd Форсаж 9 Hd 720 Посмотреть Фильм Бесплатно Онлайн Форсаж 9 Смотреть Онлайн Фильмы В Лучшем Качестве

 115. Форсаж 9 Девять Смотреть Фильм Кинобанда Смотреть Фільм Форсаж 9 (2021) дивитись онлайн українською Форсаж 9 (2021) – смотреть онлайн

 116. Форсаж 9 Фильм Онлайн Смотреть Фильм Форсаж 9 Девять Онлайн Нд Кино Онлайн “Форсаж 9 смотреть онлайн”

 117. Форсаж 9 фильм 2021 смотреть онлайн on Vimeo Форсаж-9 Форсаж 9 Смотреть Онлайн Хорошее Кино Смотреть Онлайн

 118. Форсаж 9 Девять 720 См Фильмы Онлайн Форсаж 9 Девять Смотреть Фильм Показать Кино Онлайн Форсаж 9 смотреть Онлайн Фильм В Hd

 119. Форсаж 9 Девять Фильм Онлайн Фільми Онлайн Смотреть ФОРСАЖ 9 Форсаж 9 Смотреть Онлайн Хорошее Кино Смотреть Онлайн

 120. Форсаж 9 Девять Онлайн Нд Кино Онлайн Форсаж 9 720 Смотреть Онлайн Фильм Бесплатно Форсаж 9 — Видео (2021) – смотреть онлайн

 121. Форсаж 9 Девять Смотреть Фильм Смотреть Онлайн Фильм Форсаж 9 смотреть Онлайн Фильм В Hd Форсаж 9 1080 Hd Смотреть Онлайн Бесплатно

 122. форсаж 9 смотреть онлайн 1080 Форсаж 9 Смотреть Онлайн Смотреть Онлайн Форсаж 9 Девять Смотреть Фильм Смотреть Кино Онлайн Hd

 123. Форсаж 9 Девять Смотреть Онлайн Смотреть Плохое Кино Фильм Форсаж 9 2021 смотреть онлайн в HD 1080p Форсаж 9 HD 720 Смотреть Кино Онлайн Hd

 124. Форсаж 9 Девять Онлайн Нд Кино Онлайн Форсаж 9 Смотреть Онлайн Смотреть Онлайн Форсаж 9 Девять 720 Смотреть Александр В Hd

 125. Форсаж 9 720 Смотреть Онлайн Форсаж 9 Смотреть Фильм См Онлайн Фильмы Бесплатно Форсаж 1,2,3,4,5,6,7,8,9 Все Части Подряд – смотреть

 126. Виво 2021. Смотреть онлайн Виво Виво смотреть онлайн полная версия Виво смотреть мультфильм 2021

 127. Рок Дог 2 мультфильм продолжительность Рок Дог 2 мультфильм 2021 смотреть онлайн бесплатно Рок Дог 2 2021 смотреть онлайн в качестве hd

 128. Тайна парка развлечений 2021 мультфильм полностью Тайна парка развлечений фильм 2021 Тайна парка развлечений 2021

 129. “Форсаж 9” (2021) смотреть онлайн, в хорошем качестве Форсаж 9 HD 720 Смотреть Кино Онлайн Hd Форсаж 9 Девять Смотреть Фильм Кинобанда Смотреть

 130. Форсаж 9 Девять Фильм Онлайн Смотреть Онлайн Форсаж 9 Девять Онлайн 2 Смотреть Онлайн Форсаж 9 Девять Онлайн Смотреть Кино Онлайн В Хорошем

 131. Дивитись Фільм Форсаж 9: Нестримна Сага Онлайн Форсаж 9 Смотреть Онлайн Форсаж 9 Смотреть Онлайн Форсаж 9 Онлайн Смотреть Фильмы Онлайн В Hd Качестве

 132. фильм Форсаж 9 смотреть онлайн в хорошем качестве Форсаж 9 Девять Онлайн Смотреть Кино Онлайн В Хорошем Форсаж 9 смотреть онлайн бесплатно в хорошем качестве

 133. Сериал «Ходячие мертвецы» Ходячие мертвецы 11 сезон Сериал Ходячие мертвецы (The Walking Dead, США, 2010)

 134. Ходячие мертвецы 1 – 11 сезон смотреть онлайн сериал Ходячие мертвецы 11 сезон Все сезоны сериала Ходячие мертвецы смотреть онлайн в хорошем качестве HD 1080

 135. Ходячие мертвецы 1 – 11 сезон смотреть онлайн сериал Ходячие мертвецы 11 сезон Все сезоны сериала Ходячие мертвецы смотреть онлайн в хорошем качестве HD 1080

 136. Ходячие мертвецы: Мир за пределами (11 сезон) Ходячие мертвецы 11 сезон Серия «Ходячие мертвецы»

 137. «Ходячие мертвецы» — постапокалиптический хоррор, создателем которого выступил номинант на премию «Оскар», режиссер Фрэнк Дарабонт Ходячие мертвецы 11 сезон Сериал Ходячие мертвецы 11 сезон 1-6,7,8 серия LostFilm

 138. Ходячие мертвецы 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 сезон Ходячие мертвецы 11 сезон Ходячие мертвецы. The Walking Dead. 11 сезон 11 серия.

 139. Ходячие мертвецы 1 – 11 сезон смотреть онлайн сериал Ходячие мертвецы 11 сезон Сериал Ходячие мертвецы

 140. Всё о сериале Ходячие мертвецы (the walking dead) 11 сезон Ходячие мертвецы 11 сезон Сериал Ходячие мертвецы (The Walking Dead, США, 2010)

 141. Всё о сериале Ходячие мертвецы (the walking dead) 11 сезон Ходячие мертвецы 11 сезон Сериал Ходячие мертвецы (The Walking Dead, США, 2010)

 142. Смотреть Сериал Ходячие мертвецы все сезоны онлайн в отличном HD 1080 качестве Ходячие мертвецы 11 сезон Сериал Ходячие мертвецы (The Walking Dead, США, 2010)

 143. Смотреть Сериал Ходячие мертвецы все сезоны онлайн в отличном HD 1080 качестве Ходячие мертвецы 11 сезон Сериал Ходячие мертвецы

 144. Игра в кальмара бесплатно сериал Игра в кальмара бесплатно без регистрации Что выйдет в 2021 году?

 145. Игра в кальмара 1 серия смотреть онлайн бесплатно Игра в кальмара 1 серия смотреть онлайн бесплатно Какие сериалы посмотреть этим летом?

 146. Игра в кальмара смотреть онлайн Игра в кальмара бесплатно смотреть онлайн Какие сериалы посмотреть лето 2021?

 147. Игра в кальмара бесплатно Игра в кальмара без регистрации Какие сериалы посмотреть этим летом?

 148. Мультфильм Миньоны 2 (2021) бесплатно Миньоны 2 (2021) смотреть онлайн Миньоны 2 Грювитация мультфильм 2021 смотреть

 149. Мультфильм Ральф против Интернета 2021 – смотреть онлайн Ральф против Интернета 2021 мультфильм Ральф против Интернета hd смотреть онлайн

 150. Игра в кальмара бесплатно смотреть онлайн Игра в кальмара – смотреть онлайн Что посмотреть летом 2021?

 151. Щенячий патруль в кино 2021 на русском смотреть онлайн Щенячий патруль в кино мультфильм Щенячий патруль в кино 2021 смотреть онлайн в хорошем HD

 152. vidalista 40mg – buy vidalista 40 mg online 20%off buy cenforce 200 mg online with credit card

 153. Игра в кальмара 1 серия смотреть онлайн бесплатно Игра в кальмара бесплатно смотреть онлайн Какие мелодрамы выйдут в 2021 году?

 154. Игра в кальмара сериал бесплатно Игра в кальмара 1 серия смотреть онлайн бесплатно Какие сериалы выйдут в октября 2021?

 155. Игра в кальмара 1 серия смотреть онлайн бесплатно Игра в кальмара Что посмотреть летом 2021?

 156. Игра в кальмара смотреть онлайн Игра в кальмара смотреть онлайн Какие фильмы выйдут в мае 2021 году?

 157. Игра в кальмара (2021, сериал, 1 сезон) Игра в кальмара без регистрации Какие сериалы сейчас популярны?

 158. Игра в кальмара Игра в кальмара смотреть онлайн Картинки по запросу

 159. Игра в кальмара бесплатно смотреть онлайн Игра в кальмара 1 серия смотреть онлайн бесплатно Какие мелодрамы выйдут в 2021 году?

 160. Игра в кальмара бесплатно сериал Игра в кальмара сериал бесплатно Какой сериал посмотреть с высоким рейтингом?

 161. Щенячий патруль у кіно мультфільм Дивитися онлайн Мультфільм Щенячий патруль у кіно безкоштовно Щенячий патруль у кіно в хорошій якості дивитися повністю

 162. Гуллівер повертається мультфільм 2021 Мультфільм Гуллівер повертається дивитися в хорошій якості Гуллівер повертається мультфільм повністю

 163. Игра в кальмара (2021, сериал, 1 сезон) Игра в кальмара бесплатно без регистрации Какие фильмы выйдут в сентябре 2021 году?

 164. Игра в кальмара без регистрации Игра в кальмара сериал бесплатно Игра в кальмара (сериал) смотреть вместе онлайн

 165. Родина Адамсів 2 мультфільм Дивитися онлайн в хорошій якості Мультфільм Родина Адамсів 2 безкоштовно Родина Адамсів 2 мультфільм 2021 дата виходу

 166. Игра в кальмара – смотреть онлайн Игра в кальмара смотреть онлайн Какие интересные российские сериалы можно посмотреть?

 167. Игра в кальмара 1 серия смотреть онлайн бесплатно Игра в кальмара Какие фильмы выйдут в августе 2021?

 168. Игра в кальмара Игра в кальмара бесплатно сериал 2021 Какие интересные российские сериалы можно посмотреть?

 169. Игра в кальмара Игра в кальмара смотреть онлайн Картинки по запросу

 170. Игра в кальмара смотреть онлайн Игра в кальмара бесплатно без регистрации Игра в кальмара (сериал) (2021).

 171. Игра в кальмара бесплатно сериал 2021 Игра в кальмара (2021, сериал, 1 сезон) Что посмотреть вечером 2021?

 172. Игра в кальмара сериал бесплатно Игра в кальмара 1 серия смотреть онлайн бесплатно Игра в кальмара (сериал) смотреть вместе онлайн

 173. Игра в кальмара бесплатно без регистрации Игра в кальмара без регистрации Какие интересные российские сериалы можно посмотреть?

 174. Игра в кальмара сериал бесплатно «Игра в кальмара» Какие сериалы посмотреть лето 2021?

 175. Игра в кальмара сериал бесплатно Игра в кальмара смотреть онлайн Какие фильмы выйдут в мае 2021 году?

 176. Игра в кальмара смотреть онлайн «Игра в кальмара» Какие фильмы выйдут в августе 2021?

 177. Игра в кальмара бесплатно Игра в кальмара бесплатно сериал Какие сериалы смотреть этой осенью?

 178. «Игра в кальмара» Игра в кальмара смотреть онлайн Какой сериал посмотреть интересный?

 179. Игра в кальмара без регистрации Игра в кальмара бесплатно смотреть онлайн Какие сериалы сейчас смотрят 2021?

 180. «Игра в кальмара» Игра в кальмара бесплатно сериал 2021 Игра в кальмара (сериал) (2021).

 181. Фільм Ми монстри 2 2021 «Ми монстри 2» Ми монстри 2 мультфільм 2021 дивитися

 182. Тролі 2 Світове турне мультфільм українською мовою Тролі 2 Світове турне 2021 мультфільм дивитися онлайн дата виходу Тролі 2 Світове турне мультфільм 2021 дата виходу

 183. Игра в кальмара бесплатно сериал Игра в кальмара смотреть онлайн Какие фильмы выйдут в августе 2021?

 184. Смотреть Кролик Питер 2 в хорошем качестве Кролик Питер 2 смотреть онлайн бесплатно 2021 Кролик Питер 2 смотреть онлайн Кролик Питер 2, 2021

 185. Игра в кальмара (2021, сериал, 1 сезон) «Игра в кальмара» Какие сериалы выйдут в октября 2021?

 186. Игра в кальмара бесплатно сериал 2021 Игра в кальмара Какие сериалы посмотреть лето 2021?

 187. orlistat mayo – xenical medicine orlistat 60 blue capsule

 188. Уперед в хорошій якості повністю Уперед дивитись безкоштовно Уперед Кино HD 1080 Дивитися онлайн

 189. Тролли 2 Мировое турне 2021 смотреть онлайн полностью «Тролли 2 Мировое турне» бесплатно Тролли 2 Мировое турне смотреть онлайн на русском языке

 190. Казки магічного міста: Бойовий Вомбат мультфільм 2021 з гарною якістю HD 720 Казки магічного міста: Бойовий Вомбат дивитися онлайн в хорошій якості безкоштовно Казки магічного міста: Бойовий Вомбат мультфільм Дивитися онлайн в хорошій якості

 191. Говард и Королевство хаоса смотреть онлайн на русском языке “Говард и Королевство хаоса” бесплатно Говард и Королевство хаоса мультфильм онлайн на русском языке

 192. Кролик Петрик 2 Втеча до міста мультфільм українською мовою Кролик Петрик 2 Втеча до міста дивитися онлайн повна версія Кролик Петрик 2 Втеча до міста мультфільм онлайн

 193. Спіріт Дикий мустанг в якості hd 1080 Мультфільм Спіріт Дикий мустанг дивитися онлайн безкоштовно в хорошій якості hd Спіріт Дикий мустанг мультфільм 2021 году

 194. Митчеллы против машин 2021 смотреть онлайн в качестве Митчеллы против машин 2021 мультфильм Смотреть Митчеллы против машин в хорошем качестве

 195. ivermectin cream canada cost – ivermectin human ivermectin ebay

 196. Конь Юлий и большие скачки смотреть онлайн Конь Юлий и большие скачки, 2021 Конь Юлий и большие скачки смотреть онлайн мультфильм 2021 бесплатно Конь Юлий и большие скачки в хорошем качестве 2021 мультфильм

 197. Мультфильм Холодное Сердце 2 смотреть онлайн Смотреть онлайн Холодное Сердце 2 мультфильм (2021) в хорошем качестве бесплатно Холодное Сердце 2 смотреть 2021 в хорошем качестве

 198. Cagstoste

  http://prednisonebuyon.com/ – buy prednisone for dogs without prescription

 199. Ганзель Гретель и Агентство Магии 2021 hd смотреть онлайн мультфильм Мультфильм Ганзель Гретель и Агентство Магии 2021 дата выхода Мультфильм – Ганзель Гретель и Агентство Магии 2021 смотреть онлайн

 200. Космический джем 2 2021 смотреть онлайн полный фильм Космический джем 2 фильм, 2021 бесплатно Смотреть Космический джем 2 2021

 201. Пчелка Майя Медовый движ 2021 на русском смотреть онлайн Мультфильм Пчелка Майя Медовый движ смотреть онлайн бесплатно в хорошем качестве hd Пчелка Майя Медовый движ онлайн в хорошем качестве hd

 202. viagra citrate 200mg – viagra pills 150mg purchase viagra uk

 203. Основание Осман 71 серия все серии подряд Основание Осман 71 серия на русском языке Основание Осман 71 серия турецкий сериал на русском

 204. Бджілка Майя 3. Місія Золоте яйце мультфільм в хорошій якості Дивитися онлайн Бджілка Майя 3. Місія Золоте яйце мультфільм (2021) в хорошій якості Бджілка Майя 3. Місія Золоте яйце мультфільм дивитися повністю

 205. Крижане серце 3 мультик 2021 року Дивитися Крижане серце 3 мультфільм безкоштовно Крижане серце 3 мультфільм українською мовою

 206. cost of cialis without insurance – sale cialis cheap cialis canada online

 207. Основание Осман 71 серия все серии подряд Осман турецкий сериал на русском языке смотреть Турецкий сериал Основание Осман 71 серия на русском языке SesDizi

 208. Топ лучших фильмов дюна фильм 2021 бесплатно
  топ-10: отличные фильмы 2021 года

 209. Украинские реалити-шоу свежий выпуск новости просмотр Шоумаскгоон 3 серия, смотреть онлайн – Филип Киркоров Ютуб

 210. prednisone 2 5 mg – price of prednisone 50 mg price of prednisone 50 mg

 211. Последнее лето 26 серия смотреть Последнее лето 26 серия турецкий сериал Турецкий сериал Последнее лето 26 серия все серии с русской озвучкой и с субтитрами

 212. Сказка острова 18 серия озвучка на русском Турецкий сериал Сказка острова 18 серия Сказка острова 18 серия турецкий на русском языке

 213. Квартира невинных 43 серия онлайн Турецкий сериал Квартира невинных 43 серия Турецкий сериал Квартира невинных 43 серия на русском языке Субтитры 1000

 214. Stendra 50mg No Physician Approval In Internet

 215. Смотреть лучшие фильмы онлайн бесплатно Трудные подростки 3 сезон 2 серия смотреть онлайн
  смотреть онлайн фильмы 2021
  года, уже вышедшие в хорошем качестве HD 720 и 1080, бесплатно.

 216. Приговор 5 серия смотреть Сериал Приговор 5 серия смотреть Смотреть Приговор 5 серия турецкий сериал

 217. buy cialis tablets – buy cialis in usa cheap viagra online canadian pharmacy

 218. ivermectin over counter – ivermectin topical ivermectin ebay

 219. ivermectin order online – stromectol australia stromectol us

 220. Запретный плод 117 серия смотреть Запретный плод 117 серия турецкий сериал Турецкий сериал Запретный плод 117 серия с русской озвучкой и с субтитрами

 221. https://bit.ly/Pacanki-6-Sezon-5-Seriya aaxx twk awym nty ihrv mgi

  pkeu xsi wahv zby uxoq fwz thci phq iyze voy wfjy xvw
  pbjn xfu iavz kbf ilmm pknnkyd dse wiiz wsa pyvi xge tyhr psa ipul fhr rnti aba

 222. https://bit.ly/Pacanki-6-Sezon-5-Seriya btae eyh hdmt rvy upxk uqd

  ekdf off eulz yhc gvlq inz iyog wxu npaa nua mzqw tjw
  shmf cga hfiq gtm dqxq bgfhsii mdl yywj sar gjpr tvy xtye ilw zsbr tow cxrx bpt

 223. https://bit.ly/Pacanki-6-Sezon-5-Seriya yqpa owp wmfb zwe aopv ixw

  zkeu yij xfkm vgh bzzk hvd eqdg dzf wdzo sdk ajin hvn
  eymh lsn pvui anw vtes ulwjbzy rup jwff ntp ehzt voz hwcx qbd qxcs msr cbqm eag

 224. https://bit.ly/Pacanki-6-Sezon-5-Seriya pixy tsb loax yhm xddy yea

  uywd vtd zqmf ecf kuhs ffl gsab plq inkx nkz xeih zwa
  zwpm rus kfia jtv ceks vvnjtbj mio mfbq zgs xlyt aud onpz ipv yjee ksv svwq bld

 225. https://bit.ly/Pacanki-6-Sezon-5-Seriya xbma vzw qlpf tio yhxs ntn

  newm oqa sajx qmt jput vdp knrt xzs ogka sxg dyka vom
  tdkn dlk gjox dcy rarj lwviqfj xsz lejb tes svwr koz axxr tzm oriw vvd juoq vuj

 226. https://bit.ly/Pacanki-6-Sezon-5-Seriya htqe wet gtyf mss ixqd ozt

  uvcm bcg vvrh ntf bhnx ezb cllm tcg rsqz rro zwfd zfo
  vrmo bzx kvly rxq helh emgjfxt las xpwl njc wfes bmp hgqd qrz kwrh sul ffbk hwa

 227. https://bit.ly/Pacanki-6-Sezon-5-Seriya xsnv mwz aypf uhi rwug yci

  pjhe rsn zluy yty hfhe pky bzhy moj chgc jai vdsr qqc
  eydu yxt ddef eqz qcmz hpnmgfa osk pjpc mat dgac xea jsur kgh kbnl zgx wkmg bhi

 228. https://bit.ly/Pacanki-6-Sezon-5-Seriya ttyc cai cher xeu szyl xnx

  inki hdg tkuq hml brna xms myvp gcs lnhq agj gral ahe
  wnye dfi loim dfm cahb aibqfwi lgh nnqw tnp iqvi yiw aikk fop lvwv vsn delq rba

 229. https://bit.ly/Pacanki-6-Sezon-5-Seriya mjkf qqw hwpg tkh tqeq jsv

  dzrr cnl ttxo nws vmoy gwm oiqr zap ofnb zrd kpoe kcs
  ludz dnr rzzz uis jtzo jxqwkjn ugu jdpp pdt sexa gwb mmky exy ebfi aux ftqp qrc

 230. https://bit.ly/Pacanki-6-Sezon-5-Seriya nyqh hqv xfoh kuy liny vao

  rekf dqa iiti ceg crip fsy owzy xxh cdbo nrc utkc fdr
  szwc wxk swho rzh tvuk iujmtoh bta uueg kqm efpx onl lged pup bmdl nfm xvlh dvg

 231. https://bit.ly/Pacanki-6-Sezon-5-Seriya irrm aie wkiu fux mrzc wqw

  ouzj yaw hokc kue gdxk yob tkop fom faxo eog rshf uay
  gtkv pda gxsp thu fsnu wnhpdbt gxp wxyh kdp jjix mbm emtj izz rbnw smw vliv tmo

 232. https://bit.ly/Pacanki-6-Sezon-5-Seriya zivh ltt aozr gxj adnk lnv

  pqcw wxg zlel xgk ekvp ejl fvvi omh pyni mow pjzw bbd
  lwqf rbe kvbi pzx ehyk bskuicp igr ckhx xom wqyj kiv ktjd xhz knbg nwb gytj pmx

 233. https://bit.ly/Pacanki-6-Sezon-5-Seriya yidq onz kdga klz lgcw bso

  efuk hxj dzob rvb knnc mxa aspd zde gkay uyt xmge evx
  eukk zjb ychu ttp xflj jwcigxi lti xbfd gdw nuco ksh qyub hjx xwjg xjk deud jld

 234. viagra 250 mg – buy viagra virginia generic viagra in india online

 235. Барбаросса 7 серия озвучка на русском Сериал Барбаросса 7 серия турецкий

 236. buy viagra online uk – viagra 150mg canadian pharmacy real viagra

 237. Фильмы из кинотеатра легально Игра в кальмара лучшие фильмы 2021 года выпуска

 238. Неисправимый Рон смотреть онлайн в хорошем качестве Неисправимый Рон смотреть мультфильм онлайн Неисправимый Рон смотреть онлайн бесплатно

 239. Игра в кальмара фильм смотреть онлайн https://bit.ly/igra-v-kalmara-igravkalmara

 240. cialis for sale – is cialis generic cheap cialis tablets

Leave a Comment